ΑθλητικάΚαστοριάΚόσμος

Αναχώρησαν σήμερα για το παγκόσμιο οι Ηλίας Κοκκινίδης και Χρήστος Στεργιάκας

Στόχος δεν είναι μόνο το βάθρο αλλά και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας που θα διεξαχθούν το 2018 στο Μπουένος Άιρες

Εικοσαμελής ομάδα που απαρτίζει επτά πληρώματα θα εκπροσωπήσει την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί στο Τρακάι της Λιθουανίας από 2 έως 6 Αυγούστου.

Ωστόσο για ορισμένα πληρώματα ο στόχος δεν είναι μόνο το βάθρο της διοργάνωσης αλλά και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας που θα διεξαχθούν το 2018 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Τα τέσσερα αγωνίσματα που θα προκρίνουν πληρώματα στους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας είναι το σκίφ και η δίκωπος στους έφηβους και στις νεάνιδες.

Συνολικά οκτώ πληρώματα από κάθε αγώνισμα θα πάρουν το εισιτήριο για το Μπούενος Άϊρες και θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν από τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Πιο αναλυτικά την πρόκριση στο σκιφ θα πάρουν οι πέντε πρώτοι και πρώτες χώρες του συγκεκριμένου αγωνίσματος , οι δυο πρώτοι-τες του διπλού και η νικήτρια χώρα του τετραπλού.

Αντίστοιχα στις δίκωπες προκρίνονται οι πέντε πρώτες του τελικού , οι δυο πρώτες τετράκωπες και ο νικητής-τρια των οκτακώπων.

Η εθνική μας ομάδα απαρτίζεται από τέσσερα πληρώματα εφήβων και τρία νεανίδων εκ των οποίων οι δυο δίκωπες και οι δυο τετράκωπες θα κυνηγήσουν τις προκρίσεις.

Αναλυτικά τα ελληνικά πληρώματα :

Δίκωπος άνευ εφήβων :Παντελής Σωτηρακόπουλος-Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Διπλό σκιφ εφήβων: Χρήστος Στεργιάκας-Χαράλαμπος Ντινενής

Τετράκωπος άνευ εφήβων: Κικκινίδης Ηλίας-Βασίλης Κουκουτής-Ανδριανός Οικονόμου-Δημήτρης Μπουκουβάλας

Τετραπλό σκιφ εφήβων: Γκαϊδατζής Πέτρος- Σχιζοδήμος Γρηγόρης –Τσαλικίδης Βασίλης-Μαρόκος Γιάννης

Δίκωπος άνευ νεανίδων: Γεωργούδη Μαργαρίτα- Μπούρμπου Χριστίνα.

Διπλό σκιφ νεανίδων: Ντούσκου Άρτεμις- Κυρίδου Μαρία

Τετράκωπος άνευ νεανίδων: Βιτζιλαίου Ιωάννα- Μήτση Αριάδνη-Βαρελοπούλου Ειρήνη-Δεμέλη Ευαγγελία.

Συνοδοί προπονητές είναι ο Ομοσπονδιακός Κώστας Κοντομανώλης καθώς και οι συνεργάτες του Βασίλης Χασιώτης και Βασίλης Τζανίνης , ενώ αρχηγός της αποστολής που αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας 31/7 είναι ο έφορος Εθνικών ομάδων Εφήβων-Νεανίδων Κώστας Νταλαμάγκας.

kopilasia.gr

 

 

Back to top button