ΕλλάδαΚαστοριά

Συνέντευξη του Τζίμη Πανούση με αφορμή την εμφάνισή του στο River Party

”Θα την κάνουμε την επανάσταση, γιατί είμαστε σε πολύ κακό χάλι”

Το Rock Overdose, είχε τη χαρά να μιλήσει για μία ακόμη φορά με τον Τζίμη Πανούση, σε μία απολαυστική συνέντευξη όπως πάντα με – με αφορμή την επερχόμενη εμφάνισή του στο 39ο River Party στο Νεστόριο Καστορίας!

Καλή ανάγνωση!

Rock Overdose: Καλησπέρα, απόψε στο Rock Overdose φιλοξενούμε μια μεγάλη μορφή της Ελληνικής Rock σκηνής! Τζίμη! Είσαι καλά;

Πανούσης: Καλησπέρα σας! Η μορφή εδώ, η μορφή! [Γέλια] Και μορφωμένο παλικάρι – πρέπει να σας πω – αν και εδώ στη Νότια Ελλάδα έχουμε κάποια προβλήματα. Θα ‘ρθουμε πάνω να δούμε τι θα γίνει.

Rock Overdose: Την Παρασκευή 4 Αυγούστου, θα σας δούμε επιτέλους στο Νεστόριο, στο River Party. Δυστυχώς, την προηγούμενη φορά δεν βόλεψε για κάποιους λόγους.

Πανούσης: Είχα κάποια προβλήματα υγείας εγώ τότε. Τα ξεπέρασα, εντάξει.

Rock Overdose: Ευτυχώς!

Πανούσης: Επειδή είμαι ροκάς, είχα βγάλει μια πέτρα πολύ μεγάλη στο νεφρό – έναν κοραλλιόλιθο – και ταλαιπωρήθηκα πολύ. Αλλά εντάξει, τα κατάφερα!

Rock Overdose: Το σημαντικό είναι ότι είστε καλά και θα σας δούμε επιτέλους!

Πανούσης: Ναι, ναι, μια χαρά! Ελπίζω να πάμε καλά.

Rock Overdose: Τι να περιμένουμε από την εμφάνιση σας εδώ, μιας και – αν δεν κάνω λάθος – είναι η πρώτη σας φορά στην Καστοριά ή έχετε ξαναπαίξει;

Πανούσης: Όχι, στην Καστοριά δεν έχουμε παίξει ποτέ. Έχουμε παίξει γύρω-γύρω, αλλά στην Καστοριά δεν έτυχε και… Είναι ένας χώρος – έτσι – φορτισμένος, γιατί – ξέρετε – εκεί στην περιοχή σας, έχουνε δοκιμάσει οι σύμμαχοι – ξέρετε, οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, μαζί με τους Αμερικανοτσολιάδες που έχουν εδώ τους δικούς τους – είχανε δοκιμάσει πριν το Βιετνάμ τις βόμβες Napalm. Ξέρετε, αυτές που σε κάνουνε φλαμπέ… Με επιτυχία. Και μετά πήγανε και φάγανε τα μούτρα τους, βέβαια, στο Βιετνάμ. Εμείς είμαστε οι Έλληνες Βιετκόνγκ· κάποια στιγμή πρέπει να οργανωθούμε να τους διώξουμε.

Rock Overdose: Ναι! [Γέλια] Σε βλέπω πλήρως ενημερωμένο, πάντως.

Πανούσης: [Γέλια] Προσπαθώ! όλη μου τη ζωή βλέπω τηλεόραση· κυρίως μεταμεσονύκτιες ώρες, σκουπιδοκάναλα κυρίως, που βγαίνουνε κάτι φασίστες και λένε ‘αλήθειες’. Αυτοί που πουλάνε διάφορα: κατσαρόλες, βιβλία… Και ενημερωνόμαστε από εκεί.

Rock Overdose: [Γέλια] Μην ξεχνάμε και τα κουίζ, με τις δύσκολες λέξεις!

Πανούσης: Ναι, ναι, ναι! Αυτά, είμαι φανατικός – πρέπει να σας πω – με όλες αυτές… Σε ξεκουράζει αυτό το πράγμα! Έχω ένα παράπονο μεγάλο από την κυβέρνηση, την αριστερή: δεν κράτησε την Μπήλιω την Τσουκαλά. Εμείς είμαστε πολύ φανατικοί! Εδώ στην Αθήνα έχω μια ομάδα που λέγεται Kill Billio – 1, 2, 3 – αλλά προσπαθούμε να την επαναφέρουμε στην τηλεόραση αφού μας ξεκούραζε τις νύχτες, και δεν πετυχαίνει λέξη. Και είναι λυτρωτικό αυτό, γιατί το μυαλό από τις οθόνες, από τα κινητά κι όλα αυτά… Πρέπει να κάνεις κάποια delete και βοηθά η σαβούρα. Η τηλεοπτική σαβούρα βοηθά να κάνει delete το μυαλό και να πετάξει διάφορα πράγματα, μπας και μπει κάτι σοβαρό.

Rock Overdose: [Γέλια] Λοιπόν, έχετε πολλές ακόμα μουσικές παραστάσεις μέσα στο καλοκαίρι;

Πανούσης: Έχουμε συνέχεια πολλές… Παίξαμε στο Πόζαρ, στο φεστιβάλ, την προηγούμενη βδομάδα. Ε… Θα παίξουμε τώρα 4 [Αυγούστου] στο Νεστόριο. Μετά θα πάμε Σάμο, Κρήτη… Θα πάμε σε διάφορα μέρη, γυρνάμε σε όλη την Ελλάδα. Εγώ, ταυτόχρονα, παίζω και Αριστοφάνη με το Εθνικό Θέατρο. Τώρα παίζουμε στους Φιλίππους. Μετά θα πάμε σε διάφορα… Θα γυρίσουμε εκεί, Θεσσαλονίκη… Θα παίξουμε στην Πάτρα, στη Λάρισα… Σε διάφορα… Θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα και με τον Αριστοφάνη, την Ειρήνη που παίζουμε τριγύρω.

Είναι μια εμπειρία, έτσι, πολύ ροκ [γέλια], νομίζω. Γιατί αυτός ο παππούς ο Αριστοφάνης είναι όλο εκπλήξεις. Εδώ και πέντε μήνες που κάνουμε πρόβες, πρέπει να σας πω ότι έχω μάθει πολλά… Ότι έχω μάθει – βασικά – ότι δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα. Από τα… Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, είμαστε υπό κατοχή οι Έλληνες και, δυστυχώς, έχουμε αυτά τα κομματόσκυλα, εκείνους που ασχολούνται με τα κοινά, οι οποίοι μας ταλαιπωρούν και πρέπει να απαλλαγούμε πάση θυσία από αυτούς για να μπορέσουμε να δούμε μια άσπρη μέρα. Είναι δύσκολα τα πράγματα! Εμείς εδώ…
Εσείς κάπως καλύτερα τα καταφέρνετε – πιστεύω – εκεί, γιατί έχετε και κάποιους τρόπους διαφυγής: είσαστε πιο κοντά, έχετε παρέες. Εδώ εμείς είμαστε λιγάκι απομονωμένοι. Οι φίλοι μας πια είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση, ξέρεις… Είναι πολύ δύσκολο να περάσεις καλά μόνος σου. Πρέπει να είμαστε όλοι καλά για να περάσουμε [καλά]. Όπως έλεγε ο Brecht, «ή όλοι ή κανείς». Έχω φίλους που ήτανε πάρα πολύ ευκατάστατοι και τώρα ζητάνε 5€, ας πούμε. Είναι δύσκολα τα πράγματα…

Rock Overdose: Όντως, πολύ δύσκολα… Κι εδώ στην επαρχεία είναι δύσκολα, μη νομίζετε.

Πανούσης: Ναι, το ξέρω, γιατί γυρνάμε… Κι αυτό που βλέπω τώρα στην επαρχεία – γιατί παίξαμε και στη Βόλβη, στους μοτοσικλετιστές στο φεστιβάλ πριν από λίγο καιρό – και βλέπω γενικά στην επαρχεία που γυρνάμε ότι υπάρχει ένα πλιάτσικο. Γίνεται, κυρίως, σε αυτή την τοπική αυτοδιοίκηση που είναι τα κομματόσκυλα τρίτης διαλογής, που είναι χειρότερα… Γίνεται ένα πλιάτσικο. Βλέπεις παντού όπου υπάρχουνε – έτσι – κτήρια ιδιωτικά ή δημόσια, είναι λεηλατημένα – ας πούμε. Τους παίρνουνε τουαλέτες κι αυτά, γίνεται χαμός.

Είναι η χώρα σε διάλυση, ας πούμε. Είναι σε διάλυση, αλλά κάποια στιγμή πρέπει κάτι να κάνουμε κι εμείς. Ξέρετε, στο έργο, όπως λέω στον Αριστοφάνη, «κάποια στιγμή αυτή η οκνηρή νεολαία» – γιατί πρέπει να το παραδεχτούμε, γιατί κι εμένα ο γιος μου είναι 28 χρονών, η κόρη μου είναι 8… Στην κόρη μου ελπίζω, αυτή τη γενιά… Αλλά και τα νέα παιδιά τα βλέπω ότι είναι οκνηρά, δεν έχουνε όραμα. Το λέω και στο έργο αυτό, γιατί σε σχέση…
Αν συγκρίνουμε και τη δικιά μας τη γενιά – τώρα την καινούργια δηλαδή, όχι τη δικιά μου, εννοώ των παιδιών μας – ακόμα με τη γενιά του Πολυτεχνείου που την έχουμε λοιδορήσει – και πραγματικά καλά κάνουμε, ας πούμε, γιατί μας έχουν φέρει σ’ αυτό το χάλι… Αλλά, συγκρινόμενη με τη γενιά τη σημερινή, τους νέους, ήταν τουμπανάρος οι του Πολυτεχνείου που τους κατηγορούμε. Δηλαδή, έχουμε πέσει πάρα πολύ χαμηλά· κάτι πρέπει να κάνουν τα παιδιά.

Rock Overdose: Μα δεν υπάρχουν πλέον ιδανικά… Το ιδανικό είναι πλέον το Survivor, ξέρω γω… [Γέλια]

Πανούσης: Ναι, δεν υπάρχουνε… Είναι δύσκολο. Και, ξέρεις, αν δεν έχεις ιδανικά, θα ‘χεις δανεικά.

Rock Overdose: Ακριβώς!

Πανούσης: Και με δανεικά, είσαι καταδικασμένος.

Rock Overdose: Η κόρη σας έβλεπε Survivor;

Πανούσης: Α πα πα! Το σπίτι δεν παίζει τέτοια εδώ! [Γέλια] Το σπίτι δεν παίζει τέτοια. Δεν έχουμε και χρόνο για τέτοια, να σας πω. Ούτε για υπολογιστές, ούτε για αυτά, δεν έχουμε χρόνο. Οι ώρες που παίζει είναι οι ώρες που παίζω με την κόρη μου. Διαβάζουμε μυθολογία, κάνουμε διάφορα κόλπα, γιατί δεν μπορείς να… Όχι, όχι. Ευτυχώς, έχουμε γλιτώσει από αυτά! Όχι ότι είναι τίποτα σπουδαίο, μη του δίνουμε και μεγάλη σημασία. Εντάξει, ένα κωλοπαίχνιδο είναι. Τώρα θα γεμίσουμε την επόμενη χρονιά, λόγω της επιτυχίας του, θα γεμίσει η τηλεόραση σκουπίδια. Θα βαρεθεί ο κόσμος. Θα καούνε από μόνα τους.

Rock Overdose: Θα βγει κάτι άλλο πάλι μετά…

Πανούσης: Εντάξει, κάποια στιγμή θα βγει και κάτι καλό. Νομίζω ότι πρέπει να ‘μαστε αισιόδοξοι. Εγώ δεν είμαι απαισιόδοξος, είμαι απελπισμένος. Από την απελπισία κάτι μπορεί να βγει.

Rock Overdose: Μάλιστα… Για πείτε μας, πώς προέκυψε η επιλογή του να συμμετέχετε στο έργο του Αριστοφάνη;

Πανούσης: Με μέσον! Επειδή είμαστε αριστεροί, τώρα κυβερνά η Αριστερά… Εγώ έτυχε να έχω έναν δεσμό με μια υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ – δε θα πω το όνομα της να την εκθέσω. Είχα έναν πλατωνικό δεσμό. Δηλαδή, συνευρισκόμεθα ερωτικά μόνο κάτω από πλατάνια αυστηρά και η σχέση αυτή έγινε μια οντισιόν – διακόσια-τόσα άτομα… Ήρθα δεύτερος, ε, και με μέσο πήρα τη δουλειά.

Rock Overdose: Συγχαρητήρια!

Πανούσης: Με μέσο, όπως γίνονται όλα. Ναι… [Γέλια]

Rock Overdose: Λοιπόν, ο Τζίμης Πανούσης ήταν πάντα αγαπητός στη νεολαία, γιατί εξέφραζε μια ροκ περσόνα στα μάτια τους. Πώς βλέπετε τους νέους του σήμερα και πώς έχουν αλλάξει από τους νέους πριν από δύο, τρεις, τέσσερις δεκαετίες;

Πανούσης: Εγώ – ξέρετε – τέσσερις δεκαετίες είμαι στη δουλειά αυτή και πρέπει να σας πω ότι έχω τη μεγάλη τύχη και πρέπει να έχω μια ευγνωμοσύνη, που δυστυχώς είναι το ελάττωμα μου… Είμαι λίγο αγνώμων… Έρχονται πια και με παρακολουθούνε τα εγγόνια των πρώτων ακροατών μου, ας πούμε, από την πλάκα τότε που παίζαμε. Έρχονται πια τα εγγόνια τους. Τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, και… Δηλαδή, τώρα παίξαμε, παίζουμε με 15χρονα. Είναι πάρα πολύ ωραίο αυτό, αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα, μη νομίζεις.

Ξέρεις, εμείς έχουμε μια ρομαντική διάθεση να βλέπουμε το παρελθόν με άλλα μάτια. Να τα βλέπουμε λίγο… Να το εξωραΐζουμε. Απλά τα πράγματα ίδια είναι. Ίδια είναι, δεν έχουνε αλλάξει πολλά. Και τότε είχαμε τέτοια θέματα. Αυτή η δήθεν ευημερία, που μας την πιπιλίζουνε την καραμέλα της ευημερίας, ότι είχαμε, δεν είχαμε. Εγώ δε θυμάμαι στην οικογένεια μου να είχαμε ποτέ ευημερία. Πάντα κρίση είχαμε, πάντα προβλήματα είχαμε. Τώρα, βέβαια, τα πάντα έχουν φτάσει σε πολύ δύσκολο σημείο, κι αυτό είναι καλό από μια άποψη γιατί θα ξεκουνηθούμε, γιατί δεν πάει άλλο! Δεν πάει άλλο· κάτι πρέπει να κάνουμε.

Rock Overdose: Θα κάνουμε;

Πανούσης: Νομίζω θα κάνουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Βέβαια, υπάρχει και… Δεν είναι θρησκευτική άποψη των κοινωνικών εξελίξεων. Ξέρετε, ο Marx, ας πούμε, έχει καταντήσει να είναι σαν θρησκεία ο Μαρξισμός, ο Κομμουνισμός, κτλ. Που λένε, και κατά τας Γραφάς, ότι θα γίνει σώνει και καλά η Επανάσταση, και να μη γίνει.

Ξέρετε, μπορεί κι ο κόσμος να διαλέξει να μείνει και δούλος. Αν δεις πολλούς δούλους, είναι ευχαριστημένοι. Γιατί η δουλεία δεν έχει καταργηθεί· είναι σε μεγάλη άνθιση τώρα, σε σχέση με την αρχαία Αθήνα.

Rock Overdose: Συμφέρει και το σύστημα να υπάρχουνε κατευθυνόμενα άτομα.

Πανούσης: Ναι, ναι! Ξέρετε, μας έχουνε… Επειδή δεν έχουμε μια μέρα ελευθερίας στα 2000 χρόνια της ιστορίας μας, είμαστε πάντα κατακτημένοι από τους Ρωμαίους, απ’ τους Τούρκους, απ’ τους Βενετούς, από τους Αμερικανούς, τους Γερμανούς τώρα…
Είμαστε συνέχεια υπό κατοχή, με αποτέλεσμα να είμαστε σε πλήρη ρήξη με το κράτος, με όλους τους κρατικούς αρχηγούς, και καλά κάνουμε… Τους έχουμε στην ξεφτίλα, τους έχουμε για την λάντζα. Κι όπως λέει κι ο Αριστοφάνης, τους κατηγορεί – ας πούμε – ως «βαρβαροεταίρες» και «ξενογλείφτρες», «κηφήνες του δημοσίου». Είναι πολύ πιο άγριος απ’ ότι είμαστε εμείς τώρα.

Rock Overdose: Μάλιστα! Και μιας και μιλήσαμε για ροκ, και μιας και το site το δικό μας ασχολείται και με την πιο βαριά μουσική – θα ‘λεγα –, θα ‘θελα ν’ ακούσω τη γνώμη σας για την metal μουσική, στην οποία είναι και μια μερίδα οπαδών που είναι λίγο παρεξηγημένοι, έτσι; Υπάρχει μια προκατάληψη…

Πανούσης: Όχι, εγώ είμαι μεταλάς, γέννημα θρέμμα. Αυτά τ’ ακούσματα… Μ’ αυτά μεγάλωσα, μ’ αυτά παίξαμε, μ’ αυτά παίζουμε ακόμα. Δηλαδή… Εντάξει, με το στίχο έχω λίγο θέμα, αλλά σαν μουσική και σαν διάθεση αυτό εκφράζει κι εμένα. Δηλαδή, εγώ έχω μεγαλώσει με Alice Cooper, με Motörhead… Αυτά μ’ αρέσουνε!

Rock Overdose: Έχει τύχει να ακούσετε κάποιο Ελληνικό metal συγκρότημα που να σας τσίγκλησε;

Πανούσης: Δε θέλω να πω ονόματα, αλλά μ’ αρέσουνε πολλά. Έχω πολλούς φίλους που παίζουνε. Έχω δύο κιθαρίστες φίλους που έχουνε ένα πολύ ωραίο γκρουπ. Στη Θεσσαλονίκη είναι πολλοί φίλοι μου, γιατί δύο μουσικοί μου είναι απ’ τη Θεσσαλονίκη. Έχει μια άνθιση αυτή η σκηνή, και νομίζω ότι πάντα είχε και πάντα θα ‘χει.

Rock Overdose: Ναι. Και είναι μια τέχνη· δεν είναι απλά – όπως ακούνε όλοι – μια βαβούρα.

Πανούσης: Όχι, είναι πολύ μεγάλη τέχνη! Εγώ θυμάμαι στα τηλέφωνα όταν ήμασταν πιτσιρικάδες, αφήναμε ανοιχτό το τηλέφωνο και παίρναμε τις κιθάρες να δούμε ποιος θα παίξει πιο γρήγορα το σχήμα. [Γέλια]

Rock Overdose: [Γέλια]

Πανούσης: Λίγο σαν γυμναστική το κάναμε, αλλά… [Γέλια]

Rock Overdose: Γυμνάζεις και τον αυχένα! [Γέλια]

Πανούσης: Μάλιστα!

Rock Overdose: Επίσης, μιλάμε για επανάσταση συχνά. Τελικά, μήπως είμαστε όλοι βολεμένοι και περιμένουμε κάποιος άλλος να κάνει για εμάς την επανάσταση, και μένουμε τελικά άπραγοι;

Πανούσης: Όχι, μωρέ, δεν μπορεί να κάνει… Εμείς θα την κάνουμε την επανάσταση, γιατί είμαστε σε πολύ κακό χάλι. Δεν έχουμε άλλη διέξοδο δηλαδή. Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε εκεί που βρισκόμαστε με τα αυτοκίνητα μας, με τις μηχανές μας, μες στο δρόμο, να τα κλειδώσουμε και να πάμε με τα πόδια εκεί που πρέπει να πάμε και… [Γέλια] Να τους αλλάξουμε την Παναγία, που λέει κι ο λαός.

Rock Overdose: Υπάρχει κόσμος που ζητά τη συμβουλή ή τη γνώμη σας για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, έτσι;

Πανούσης: Ναι.

Rock Overdose: Πώς βλέπετε το γεγονός ότι δεν μπορούμε να χαρούμε τίποτα στο 100% γιατί έχουμε άλλα στο πίσω μέρος του μυαλού μας;

Πανούσης: Είναι πολύ οι πειρασμοί, αλλά – εντάξει – ξέρεις… Κάθε εμπόδιο για καλό, που λέω εγώ. Δηλαδή, μέσα σ’ αυτό το χυδαίο καπιταλισμό, στη βαρβαρότητα, νομίζω ότι κάτι θα… Κάποια φωτίτσα θα ανάψει και θα γίνει πυρκαγιά.

Rock Overdose: Μακάρι. Τα επόμενα σας επαγγελματικά σχέδια; Τι σκέφτεστε, τι έχετε στο προσεχές μέλλον;

Πανούσης: Τώρα έχουμε, τελειώνουμε με… Με την Ειρήνη του Αριστοφάνη θα τελειώσουμε 17 Σεπτέμβρη και μετά θα παίξουμε εμείς… Μάλλον στη Θεσσαλονίκη θα ανέβουμε στο Μύλο να παίξουμε τον Οκτώβρη. Μετά, το Νοέμβρη, θα παίζουμε στο Κύτταρο, εδώ στην Αθήνα.

 

Rock Overdose: Πολύ ωραία! Δεν κάθεστε καθόλου. Δηλαδή, παρόλο… Έχετε μια μεγάλη ιστορία, συνεχίζετε…

Πανούσης: Όχι, όχι… Τώρα είναι… Δεν μας μένει, [δεν] έχουμε και περιθώριο. Είναι η επιβίωση· πρέπει να ζήσουμε, και εγώ και οι μουσικοί μου. Δε γίνεται. Γιατί, εκεί που έχουμε φτάσει, όσα χρήματα και να βγάλεις… Βλέπεις, τα παίρνουν όλα. Αλλά πρέπει να βοηθήσουμε το κράτος. [Γέλια] Βοηθάμε όσο μπορούμε με τους φόρους μας. Άμα δε δουλεύουμε, δε γίνεται δουλειά.

Rock Overdose: Παραπάνω από τα μισά πάνε στο κράτος.

Πανούσης: Όχι παραπάνω, ένα 70% πάει, δυστυχώς! Γιατί εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες είμαστε ελεύθεροι πολιορκημένοι επαγγελματίες. Εμείς πληρώνουμε και προκαταβολή για του χρόνου… Μας έχουνε δεμένους χειροπόδαρα.

Rock Overdose: Τώρα θα βγούμε στις αγορές, όμως. Εντάξει…

Πανούσης: Τώρα θα βγούμε. Θα γίνουμε αγοραίοι, ναι… [Γέλια] Τώρα θα ακολουθήσουμε και τη συμβουλή των Γερμανών που λέει ότι… Να βγάλουμε τα παιδιά μας στην πορνεία, ν’ ανοίξουμε… Να την κάνουμε και την πορνεία πιο εμπορεύσιμη. Να βγάλουμε τα παιδιά μας στο δουλεμπόριο, όπως κάνουνε στις Ταϋλάνδες και τα λοιπά. Αλλά δε θα τους κάνουμε το χατίρι. Νομίζω κάποια στιγμή τα παιδιά μας θα ξεσηκωθούνε. Αυτό θέλω να πω, η οκνηρή νεολαία χωρίς όραμα, κάτι πρέπει να γίνει!

Rock Overdose: Λοιπόν, πάμε και στην τελευταία ερώτηση, να μη σας κουράζω και πολύ… Πώς βλέπει ο Τζίμης Πανούσης όλη του τη σταδιοδρομία, από τότε που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα; Έχει μετανιώσει για κάτι; Για κάτι που είναι υπερήφανος;

Πανούσης: Είμαι περήφανος που έχω μια αγάπη διαδραστική με τον κόσμο. Επειδή αγαπάω τον κόσμο και το καταλαβαίνει ο κόσμος, με αγαπάνε κι αυτοί. Κι όταν είμαι ψυχολογικά, έτσι, στα πολύ down μου, το φάρμακο είναι να βγω έξω στον δρόμο και να μιλήσω με τους ανθρώπους, να αγκαλιαστούμε.
Ξέρεις, η αγκαλιά είναι μεγάλο φάρμακο. Το κάνουμε και με τον θίασο τώρα, που είμαστε είκοσι άτομα κι είμαστε πολύ αγαπημένοι. Κι όλες οι δυσκολίες περάσανε, περάσαμε πολύ δύσκολα· με μια αγκαλιά και με μια αγάπη τα περνάμε όλα!

Rock Overdose: Μάλιστα! Κι ένα μήνυμα που θα θέλατε να αφήσετε σ’ αυτούς που διαβάζουν τη συνέντευξη;

Πανούσης: Αχαλίνωτο σεξ και προσευχή!

Rock Overdose: Προσευχή; Μάλιστα! Οπότε, το ραντεβού θα το δώσουμε τώρα για την Παρασκευή 4 Αυγούστου στο Νεστόριο. Είμαι σίγουρος ότι θα σας απολαύσουμε!

Πανούσης: Όλα θα πάνε καλά, ελπίζω! Θα ρίξουμε μια βουτιά μετά εκεί στο ποτάμι.

Rock Overdose: Ωραία! Ευχαριστούμε πολύ!

Για το Rock Overdose,
Ζήσης Πετκανάς

Απομαγνητοφώνηση:
Στέργιος Γκουτσίδης

 

rockoverdose.gr

 

Back to top button