ΑθλητικάΚαστοριά

Παγκόσμιο Εφήβων: Στα ημιτελικά Στεργιάκας και Κοκκινίδης (φωτο – βίντεο)

Τα γαλανόλευκα κουπιά συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων –Νεανίδων που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τρακάι της Λιθουανίας.

Μετά τις δυο προκρίσεις στα ημιτελικά της δικώπου άνευ των Νεανίδων και του τετραπλού σκιφ Εφήβων από την Πέμπτη ακόμη τέσσερα πληρώματα εξασφάλισαν σήμερα (Παρασκευή 4/8) την συμμετοχή τους στις κορυφαίες 12άδες των αγωνισμάτων τους και θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στους τελικούς.

Έτσι συνολικά από τα επτά ελληνικά πληρώματα που αγωνίζονται στο Τρακάι τα έξι πέρασαν ημιτελικά και μάλιστα με εξαιρετικές εμφανίσεις.

Εντυπωσιακό ήταν για μια ακόμη κούρσα το διπλό σκιφ των Εφήβων με τους Στεργιάκα-Ντινενή (φωτο – βίντεο) να τερματίζουν στην 1η θέση στον προημιτελικό και να σφραγίζουν πανηγυρικά την πρόκρισή τους στον ημιτελικό. Το ελληνικό πλήρωμα ήταν από το ξεκίνημα στην κεφαλή της κούρσας και διατηρήθηκε εκεί ως το τέλος τερματίζοντας σε 6:37.31

Πολύ καλή κούρσα και για το αντίστοιχο πλήρωμα των Νεανίδων με τις Αρτεμις Ντούσκο-Μαρία Κυρίδου να παίρνουν την 2η θέση στον προημιτελικό , αν και ξεκίνησαν 3ες και να τερματίζουν σε 7:26.94.

Το δρόμο προς τον τελικό συνεχίζουν και οι δυο τετράκωπες που λοξοκοιτάζουν και προς την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας του 2018 (περνάνε οι δυο πρώτες).

Πιο συγκεκριμένα  αυτή των εφήβων με τους Κοκκινίδη-Κουκουτή-Οικονόμου-Μπουκουβάλα τερμάτισε στη 2η θέση με 6:14.06 ενώ δεύτερη ήταν και των Νεανίδων που με τις Βιτζιλαίου-Μήτση-Βαρελοπούλου-Δεμέλη σφράγισε την πρόκριση στον ημιτελικό σημειώνοντας χρόνο 6:58.21.

Το μοναδικό πλήρωμα που έμεινε εκτός ημιτελικού ήταν η δίκωπος των εφήβων με τους Σωτηρακόπουλο-Παπακωνσταντίνου που τερμάτισαν 3οι στον επαναληπτικό με 6:53.55 κι αποκλείστηκαν (θα αγωνιστούν στον ημιτελικό Γ/Δ) αφού περνούσαν οι δυο πρώτοι και η Ιταλία που ήταν δεύτερη τερμάτισε σε 6:49.55

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει όλους τους ημιτελικούς, ανάμεσα τους και οι έξι με ελληνικό ενδιαφέρον, και θα ξεκινήσει στις 10:50 ώρα Ελλάδας.

kopilasia.gr

 

 

 

Back to top button