ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Σαν σήμερα το 2012 η Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησε το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο (ο αγώνας, δηλώσεις, πανηγυρισμοί στην Καστοριά)

Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου έχει κατακτήσει το μοναδικό ολυμπιακό μετάλλιο στην Καστοριά. Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1989 στην Καστοριά, όπου και κατοικεί μόνιμα. Ήταν αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς και είναι Ανθυπολοχαγός στο Ελληνικό Πεζικό. Ασχολήθηκε με την κωπηλασία ενώ ήταν ακόμη μαθήτρια του Δημοτικού και πήρε για πρώτη φορά μέρος στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας το 2004. Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες  κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, μαζί με την συναθλήτιρα της Αλεξάνδρα Τσσιάβου.

Διακρίσεις

Έχει πολλές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Μεταξύ άλλων, τo 2009 από κοινού με την Αλεξάνδρα Τσιάβου ήρθε πρώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Πόζναν της Πολωνίας, ενώ το 2011 κατέκτησε μαζί με την Τριανταφυλλιά Καλαμποκά το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών. Μαζί με την Αλεξάνδρα Τσιάβου έχει σημειώσει και άλλες επιτυχίες όπως οι πρώτες θέσεις το 2011 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπλεντ και στο Ευρωπαϊκό του Πλόβντιβ, ενώ στις 4 Αυγούστου του 2012 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (το ένα από τα 2 μετάλλια που κατέκτησε η χώρα μας σε εκείνους τους αγώνες), στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, χάνοντας για λίγο τη δεύτερη θέση από τις Κινέζες, ενώ το χρυσό πήραν οι Βρετανίδες.

olympicwinners.gr

 

 

Back to top button