Ελλάδα

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ, σοκολάτα, μπανάνα και καραμέλα

Υλικά συνταγής

  • 3 μπανάνες
  • 2 μεγάλα φλιτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής με σοκολάτα, έτοιμη ή σπιτική
  • 2-3 κουταλιές χοντροτριμμένοι ξηροί καρποί (καρύδι, αμύγδαλο ή φουντούκι)
  • 2 πακέτα μπικότα πτι μπερ
  • 1-2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα όπου έχετε ανακατέψει 1 κουταλιά μέλι
  • σιρόπι καραμέλας για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε τη σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή φτιάχνετε σπιτική σύμφωνα με τη βασική συνταγή.
  2. Στρώνετε ένα πιρέξ ή ταψάκι με ψηλά τοιχώματα με μεμβράνη. Βουτάτε κάθε μπισκοτάκι μια-δυο φορές στο γάλα με το μέλι και το βάζετε στο σκεύος τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο.
  3. Τοποθετείτε σε όλη την επιφάνεια των μπισκότων τις ροδέλες της μπανάνας φροντίζοντας να μοιραστούν ομοιόμορφα. Σκορπίζετε από πάνω τα καρύδια ή ό,τι ξηρό καρπό βάλετε. Ρίχνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνετε να πάει παντού, καλύπτοντας ή μισοκαλύπτοντας τις μπανάνες. Αν το σκεύος σας είναι πολύ μικρό, απλώς σηκώνετε το γλυκό σε ύψος μοιράζοντας τη σοκλοτένια κρέμα, τις μπανάνες και τους ξηρούς καρπούς σε 2 δόσεις και φτιάχνοντας άλλη μια αντίστοιχη στρώση με μπισκότα-κρέμα-μπανάνα.
  4. Σκεπάζετε τη σοκολατένια κρέμα με τα τελευταία μπισκότα, βουτώντας και πάλι κάθε μπισκοτάκι στο γάλα με το μέλι. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο 1-2 ώρες να κρυώσει. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με καρπούς, περιχύνετε με σιρόπι καραμέλας και σερβίρετε.

icookgreek.com

Back to top button