Καστοριά

15 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καστοριάς από τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (αναλυτική παρουσίαση)

Χθες Δευτέρα 07 Αυγούστου 2017 παρουσιάστηκε, συζητήθηκε και εγκρίθηκε προς υποβολή στη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας από το Δημοτικό Συμβούλιο το Επιχειρησιακό Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ) για την πόλη της Καστοριάς.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κος Ανέστης Αγγελής αναφέρθηκε στην συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται από τη δημοτική αρχή για την ανάδειξη της πόλης της Καστοριάς μέσα από την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων, με κορωνίδα το ΕΣΣΒΑΑ, από το οποίο αναμένεται η χρηματοδότηση δράσεων με συνολικό προϋπολογισμό 15.000.000,00€, ως μοχλού της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Στη συνέχεια το σχέδιο εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κος Χρήστος Δαμιανού o οποίος αφού ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους συνέβαλλαν στη σύνταξη του ΕΣΣΒΑΑ, αναφέρθηκε στους τρεις άξονες προτεραιότητας του σχεδίου

Άξονας 1. Ανάδειξη, Αξιοποίηση και Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος, Πολιτιστικού Αποθέματος,

Άξονας 2. Ενίσχυση της Κοινωνικής και Οικονομικής Συνοχής – Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση,

Άξονας 3. Βελτίωση Αστικής Λειτουργικότητας – Ορθολογική Χρήση Φυσικών Πόρων.

Στη συνέχεια έγινε η αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου από την ειδική συνεργάτη του Δημάρχου σε θέματα προγραμματισμού Δρ. Χριστίνα Ευαγγέλου και τον τεχνικό σύμβουλο του σχεδίου κ. Γιάννη Αποστολίδη.

Αναλυτική παρουσίαση του Σχεδίου

 

 

Back to top button