Βάζουν το χέρι στην τσέπη για ποιοτικό σκληρό σιτάρι οι ντόπιοι μύλοι
Του Γιάννη Τσατσάκη
ο μότο «η ποιότητα πληρώνεται» φαίνεται να ακολουθεί πλέον η εγχώρια αγορά στο σκληρό, καθώς σιτάρια με καλά ειδικά βάρη και υψηλά υαλώδη αγοράζονται με σημαντικό premium από μύλους και εμπόρους που επιθυμούν με τον τρόπο αυτόν να καλύψουν το ποιοτικό έλλειμμα που παρουσιάζει η φετινή σοδειά.
Από την τάση αυτή, που είχε διαφανεί από τις πρώτες κιόλας μέρες του αλωνισμού, βγαίνει εκ των πραγμάτων κερδισμένη η Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα περιοχές όπως η Κοζάνη, η Καστοριά και η Νεάπολη, που οι βροχές είτε ήταν συγκριτικά λιγότερες είτε δεν «πρόλαβαν» να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στο προϊόν. Αντίθετα, στη Θεσσαλία το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής είναι…
Διαβάστε όλο το άρθρο στο ypaithros.gr