Κόσμος

Με στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα απειλεί ο Τράμπ!

– “Η Βενεζουέλα δεν είναι τόσο μακριά και ο λαός υποφέρει” είπε ο Πρόεδρος Τράμπ – “Μια στρατιωτική επιχείρηση είναι κάτι που θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε” συμπλήρωσε – “Τρελή” χαρακτηρίζει την απειλή του Τραμπ ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας Βλαντίμιρ Παντρίνο – Προανείγγειλε απάντηση “στην ιμπεριαλιστική απειλή εναντίον της Βενεζουέλας”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, σε μια αιφνιδιαστική κλιμάκωση της απάντησης της Ουάσιγκτον στην πολιτική κρίση που μαίνεται στην χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Έχουμε στρατεύματα σε όλο τον κόσμο σε μέρη που βρίσκονται πολύ μακριά. Η Βενεζουέλα δεν είναι τόσο μακριά και ο λαός υποφέρει και άνθρωποι πεθαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε γήπεδο του γκολφ ιδιοκτησίας του στο Μπέντμινστερ στο Νιου Τζέρσεϊ, περιστοιχιζόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι.

«Έχουμε πολλές επιλογές για την Βενεζουέλα, ανάμεσα σε αυτές και μια πιθανή στρατιωτική επιλογή αν κριθεί αναγκαίο», σημείωσε ο Τραμπ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. «Δεν μιλάμε για αυτό, αλλά μια στρατιωτική επιχείρηση, μια στρατιωτική επιλογή, είναι σίγουρα κάτι που θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε», πρόσθεσε.

Το Καράκας δεν απάντησε άμεσα σε ένα αίτημα για σχόλιο στην απειλή του Αμερικανού προέδρου. Λίγο μετά την δήλωση Τραμπ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου Έρικ Πάχον τόνισε ότι το Πεντάγωνο δεν έχει λάβει καμία εντολή από τον Λευκό Οίκο σχετικά με τη Βενεζουέλα.

Περισσότεροι από 120 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Βενεζουέλα και χιλιάδες έχουν συλληφθεί από τον Απρίλιο, οπότε και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

H συνέχεια στο Newsit.gr

Back to top button