Καστοριά

Προεόρτια Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό (φωτογραφίες)

Η προεόρτια Ιερά Αγρυπνία για την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017.

Της Ιεράς Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ με τη συμμετοχή Κληρικών της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών χριστιανών.

Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας κλήρος και λαός έψαλαν τα Εγκώμια της Παναγίας και προσκύνησαν τον Επιτάφιο που στολίζεται κάθε χρόνο για τη θεομητορική εορτή.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους να εορτάσουμε με υγεία και μυστηριακά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και να στέκεται πάντοτε φύλακας και φρουρός της ακριτικής μας Επαρχίας και της Ελλάδος.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι πολλές Ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Καστοριάς εορτάζουν την Κοίμηση της Παναγίας ενώ σε όλες σχεδόν τελέσθηκε προεόρτια Ιερά Αγρυπνία.

Agrypnia_Koimiseos_Theotokou001.jpgAgrypnia_Koimiseos_Theotokou002.jpgAgrypnia_Koimiseos_Theotokou003.jpgAgrypnia_Koimiseos_Theotokou004.jpgAgrypnia_Koimiseos_Theotokou005.jpgAgrypnia_Koimiseos_Theotokou006.jpgAgrypnia_Koimiseos_Theotokou007.jpgAgrypnia_Koimiseos_Theotokou008.jpg 

imkastorias.gr

 

 

 

 

 

Back to top button