Ελλάδα

91 φωτιές σε ένα 24ωρο στη χώρα -Καταστροφικό το πέρασμά τους

Οι περισσότερες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν από χθες στις 6 το πρωί μέχρι σήμερα στις 6 το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής συνολικά το 24ωρο που πέρασε εκδηλώθηκαν 91 πυρκαγιές οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν πολύ γρήγορα υπό έλεγχο.

Αυτήν την ώρα εκτός από την καταστροφική πυρκαγιά του Καλάμου σε εξέλιξη είναι 12 ακόμη φωτιές στη Ζάκυνθο. Τα πλέον σοβαρά μέτωπα είναι αυτά στο Κοιλιωμένο, στο Καταστάρι και στο Παλιό Χωριό του δήμου Αρτεμισίου.

Χθες και κατά τη διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκαν πυρκαγιές και στην Κεφαλονιά από τις οποίες τέσσερις είναι σε εξέλιξη χωρίς όμως να εμπνέουν ανησυχία.

Ανησυχία δημιούργησε η φωτιά στην Καβάλα η οποία είχε μια αναζωπύρωση που όμως αντιμετωπίσθηκε και σύμφωνα με την πυροσβεστική η κατάσταση είναι καλύτερη.

Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στον Κάλαμο έφτασε μέχρι τον Βαρνάβα καίγοντας και στις δύο περιοχές σπίτια. Αυτή τη στιγμή η φωτιά που έχει μετατράψει σε στάχτες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, συνεχίζει το καταστροφικό της έέργο με κατεύθυνση ταυτόχρονα προς το Καπανδρίτι και το Σέσι Γραμματικού.

iefimerida.gr

Back to top button