ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Συνέντευξη με τον Καστοριανό άσο Κώστα Καδρά για τη μέχρι τώρα εκπληκτική πορεία της Εθνικής Παίδων στο Eurobasket U16

Εθνική Παίδων 4Χ4 στη Σόφια, με την ελληνική ομάδα να επικρατεί και της Ισλανδίας, στον δυσκολότερο αγώνα της μέχρι τώρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16.

Ο Κωνσταντίνος Κάδρας αναφέρεται στο πλάνο που υπήρχε και την καθοδήγηση που αυτό τελικά έδωσε για να φτάσει η ομάδα σε μια ακόμη νίκη στη διοργάνωση.

«Περιμέναμε ένα δυνατό παιχνίδι, αλλά ίσως όχι τόσο δυνατό», παραδέχεται για να προσθέσει: «Ήταν από τα δυσκολότερα και μάλλον το δυσκολότερο που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής».

Η Ελλάδα βρέθηκε μέχρι και στο -11 πριν καταφέρει να επιστρέψει και να πάρει τελικά τη νίκη και το πλάνο που είχε η ομάδα έδωσε τις απαντήσεις όπως τονίζει ο Κάδρας: «Αυτό που άλλαξε είναι πως στο δεύτερο μισό του αγώνα, καταφέραμε να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο που είχε δοθεί, το οποίο είχε σημείο εκκίνησης την άμυνα, τα ριμπάουντ και το πάθος που χρειαζόταν κι αυτό για να γυρίσουμε το παιχνίδι».

Η συνέχεια θα γραφτεί σήμερα στο παρκέ απέναντι στην Ελβετία με την ελληνική ομάδα να θέλει το 5/5 και την πρώτη θέση του ομίλου. Ένας αγώνας, ο οποίος θεωρητικά θα είναι πιο εύκολος από τον σημερινό: «Είμαστε στην πρώτη θέση αυτή τη στιγμή, αλλά θέλουμε να την κατακτήσουμε και μέσα στο γήπεδο με μια ακόμη νίκη, απέναντι στην Ελβετία. Πιστεύω πως μπορούμε να το καταφέρουμε, ακολουθώντας για μια ακόμη φορά τις οδηγίες των προπονητών μας».

Ο Κάδρας πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί να διατηρήσει το ίδιο πρόσωπο και στα χιαστί και καθοριστικά παιχνίδια που έρχονται, αλλά αποδεικνύεται πιο συνετός από όσο ίσως υπαγορεύουν τα 16 του χρόνια: «Πρέπει να πάμε βήμα βήμα, αλλιώς θα χάσουμε το δρόμο μας. Προσωπικά πιστεύω στην ομάδα και πως μπορούμε να περάσουμε από αυτήν την πρόκληση των δύσκολων νοκ άου αγώνων».

Όπλο αυτής της Εθνικής Ομάδας δείχνει να είναι αυτή ακριβώς η λέξη: Ομάδα. Το δείχνει στο παρκέ, αλλά και στις αντιδράσεις του πάγκου, ενώ βρίσκει διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε αρκετές αναμετρήσεις. «Ήταν ο στόχος μας από την αρχή: Να γίνουμε ομάδα», τονίζει ο Κάδρας για να προσθέσει: «Νομίζω πως το έχουμε πετύχει και αυτά τα παιχνίδια μας βοηθούν σαν μια γροθιά όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο κ να πάρουμε την νίκη. Τα υπόλοιπα είναι μέρος του παιχνιδιού. Αν κάποιος από εμάς σε ένα παιχνίδι δεν μπορεί να ανταποκριθεί, υπάρχει πάντα ένας συμπαίκτης που θα αναπληρώσει το κενό του και αυτό σημαίνει πολλά για μια ομάδα».

 basket.gr 

 

 

 

 

Back to top button