ΑθλητικάΕλλάδαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Όταν ο Στράτος Τζώρτζογλου έβαζε γκολ στην Καστοριά (βίντεο)

 

Ο Βασίλης Σερέτης, λεγόμενος « Μπιλ » είναι αριστοτεχνικός ποδοσφαιριστής. Θα μπορούσε να συμμετέχει στην αθλητική αφροκρέμα αν είχε άλλο χαρακτήρα. Ονειρευόταν να γνωρίσει δόξα και χειροκροτήματα από τις κερκίδες των γηπέδων. Αλλά εξαιτίας της μεγάλης αυτοπεποιήθησής του και της υπεροψίας του, τα έκανε όλα μούσκεμα.

(Francine Vermeulen)

Η ιστορία του Μπίλ Σερέτη  αποτυπώθηκε στο βιβλίο του Μένη Κουμανταρέα “Η φανέλα με το 9” για να περάσει μετά στη μεγάλη οθόνη από τον Παντελή Βούλγαρη με πρωταγωνιστή τον Στράτος Τζώρτζογλου, ενώ έγινε και σειρά στην τηλεόραση 6 επεισοδίων των 45 λεπτών.

Η πορεία της ανόδου του Μπίλ Σερέτη τον φέρνει στον Βόλο να αγωνίζεται στην τοπική ομάδα.

Στην ταινία παρακολουθούμε τον αγώνα με μια ομάδα με κοκκινοκίτρινη στολή, χωρίς να αναφέρεται ποια είναι.

Το ΦΟΥΙΤ επικοινώνησε με τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη (που βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε κινηματογραφικό φεστιβάλ στο Ισραήλ) και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για την ομάδα της αγαπημένης του πόλης, της Καστοριάς.

Για την ιστορία η ομάδα του Βόλου νίκησε με 2-0, με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Μπίλ Σερέτη.

 “Η φανέλα με το 9” (1988)

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Σενάριο: Μένης Κουμανταρέας (βιβλίο), Βαγγέλης Ραπτόπουλος

Ηθοποιοί: Στράτος Τζώρτζογλου (Σπύρος (Μπιλ) Σερέτης) , Θέμις Μπαζάκα, Θανάσης Μυλωνάς , Νίκος Μπουσδούκος , Νίκος Τσαχιρίδης , Σταμάτης Τζελέπης , Κώστας Κλεφτογιάννης , Σταύρος Καλάρογλου , Ζανό Ντάνιας , Δημήτρης Δρόσος , Απόστολος Σοφιανός , Κάτια Σπερελάκη , Θάνος Τσέλιος , Θεοδόσης Ζαννής , Βασίλης Βλάχος , Γιάννης Χατζηγιάννης , Βαγγέλης Πανταζής , Φωτεινή Παπαδοπούλου , Ρούλα Χάμου , Άννα Αυγουλά , Κώστας Σχοινάς , Ελένη Τσαλιγοπούλου (τραγούδι)

ΥΠΟΘΕΣΗ
H ιστορία ενός ανθρώπου που από τα 20 μέχρι τα 23 χρόνια του μεσουρανεί μέσα και έξω από τα γήπεδα. Φεύγει μια ζωή κυνηγημένος από τη μια πόλη στην άλλη, αφήνοντας πίσω του ομάδες και προπονητές. Ο Σπύρος Σερέτης, αργότερα Μπιλ, ζει στη Θεσσαλονίκη. Τη μέρα αγωνίζεται στα γήπεδα και το βράδυ συχνάζει στα μπαρ. Στην ομάδα, με προπονητή τον Σπύρο, ο Μπιλ αρχίζει να δείχνει τις ικανότητες του και την κλάση του μέσα στα γήπεδα και κερδίζει τη συμπάθεια του. Η ομάδα του κερδίζει έναν αγώνα με τη καθοριστική συμμετοχή του Μπιλ και ετοιμάζονται να γιορτάσουν το γεγονός…

Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1988-1989 και έκοψε 50.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 12 ταινίες.

https://www.youtube.com/watch?v=BBOkaCLvFcw

 

 

Back to top button