Ελλάδα

Τάρτα με πραλίνα φουντουκιού, σταφύλια και ζάχαρη άχνη

Υλικά συνταγής

  • Για την τάρτα
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 135 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • λίγο αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 350 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 τσαμπί σταφύλια χωρίς κουκούτσια καλά πλυμένα
  • ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σ’ ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, το αυγό χτυπημένο και το αλάτι.  Ανακατεύετε τα υλικά στην αρχή με τη λεπίδα ενός μαχαιριού και κατόπιν με τα χέρια (αν χρειάζεται προσθέτετε και λίγο νερό). Ζυμώνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια ή μέσα σε μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πλάθετε μια μπάλα. Την αφήνετε να ξεκουραστεί 3 ώρες στο ψυγείο.
  2. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο χοντρό. Στρώνετε τα φύλλα της σφολιάτας σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες (ή σε περισσότερα ατομικά φορμάκια), έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά. Κόβετε τα περισσεύματα της ζύμης και την τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα σημεία.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Στρώνετε πάνω από το την τάρτα μια λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί και σκορπίζετε φασόλια (για βάρος). Ψήνετε την τάρτα 30΄. Κατόπιν της αφαιρείτε τα φασόλια και το χαρτί και συνεχίζετε το ψήσιμο 10΄ ακόμη μέχρι να αποκτήσει λίγο χρώμα.
  4. Μοιράζετε την πραλίνα του φουντουκιού και από πάνω σκορπίζετε τις ρόγες από το σταφύλι. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

icookgreek.com

Back to top button