Κόσμος

Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη: Αιματοκύλησαν τη «Las Ramblas»

Ο τρόμος επέστρεψε στην Ευρώπη μετά το νέο σοκαριστικό τρομοκρατικό χτύπημα των Τζιχαντιστών στην «καρδιά» της Βαρκελώνης.

Η σκιά της τρομοκρατίας απλώνεται και πάλι πάνω από την Ευρώπη

Ένα λευκό βαν, στο οποίο επέβαιναν τζιχαντιστές, το απόγευμα της Πέμπτης (17/08) έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε πεζούς στην Βαρκελώνη σκοτώνοντας δεκατρείς ανυποψίαστους πολίτες που έκαναν εκείνη τη στιγμή τη βόλτα τους στον πιο τουριστικό δρόμο της καταλανικής πόλης.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας της, το Amaq.

«Οι άνθρωποι που έκαναν την επίθεση στη Βαρκελώνη είναι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους κι εξετέλεσαν την επιχείρηση ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις να στοχοθετηθούν τα κράτη του συνασπισμού», μετέδωσε το Άμακ, αναφερόμενο στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος πολεμά εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία.

Το χρονικό του τρομοκρατικού χτυπήματος

Οι τρεις δράστες (ο ένας εκ των οποίων είναι νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας και οι άλλοι δύο έχουν συλληφθεί) θέλησαν να σκορπίσουν το θάνατο στη «La Ramblas», εν μέσω θέρους. 13 νεκροί και 80 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμούς του νέου τρομοκρατικού χτυπήματος στην Βαρκελώνη.

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (17/08) στην «καρδιά» της Βαρκελώνης, όταν ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Las Ramblas, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες.

Σύμφωνα με την αστυνομία από την «τρομοκρατική ενέργεια» υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί και 67 τραυματίες, αρκετούς από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση

Αυτόπτες αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στα ισπανικά Μέσα ότι το λευκό βανάκι έπεσε με φόρα στον πεζόδρομο, με τους περαστικούς να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν.

Η συνεχεια στο newsbomb.gr

Back to top button