Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάΠρόσωπα

Συγκινημένη η Αμαλία Κούσκουρα στην εκδήλωση προς τιμή τεσσάρων

Μια εξαιρετική εκδήλωση στο Βογατσικό Καστοριάς στα πλαίσια της οποίας έγινε παρουσίαση του έργου και της πορείας τεσσάρων Βογατσιωτών με σπουδαία παρουσία και διαδρομή.
Ένιωσα ιδιαίτερα υπερήφανη και συγκινημένη για τον πρόγονό μου Ιωάννη Κούσκουρα, εκδότη της εφημερίδας “Νέα Αλήθεια” η οποία ιδρύθηκε το 1909, με έντονη πατριωτική δράση, ήταν η πρώτη καθημερινή απογευματινή εφημερίδα σ‘ ολόκληρη την Ελλάδα και κυκλοφόρησε ως το 1971.
Ο Γεώργιος Γκολομπίας, σπουδαίος γιατρός αλλά και από τους πλεόν σοβαρούς ερευνητές στο χώρο της ιστορικής φωτογραφίας, των χαρτών και των τεκμηρίων, χάρη στον οποίο διασώθηκαν αναρίθμητα κειμήλια του νεότερου πολιτισμού της Δυτικής Μακεδονίας.
Ο Αλέξανδρος Λέτσας, γεωπόνος, αργότερα δημοσιογράφος-διευθυντής της εφημερίδας Νέα Ελλάς, του οποίου το κύριο έργο ζωής υπήρξε η δημιουργία και ανάπτυξη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, της οποίας διετέλεσε για 26 ολόκληρα χρόνια Γενικός Γραμματέας του Διοικ. Συμβουλίου.
Ο Χρυσοστομος Τζημάκας ιατρός με πορεία και προσφορά στη ζωγραφική, στην αρχιτεκτονική μακέτα, στην λογοτεχνία, στην λαογραφία.
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και την διοργάνωση στην κ. Μάρθα Σιώτα και τις Αλεξάνδρα και Ευαγγελία Τακατζιά και Αναστασία Σκανδάλη.

Αμαλία Κούσκουρα

 

Back to top button