ΑθλητικάΚαστοριά

Γιώργος Σούλιος: “Ζούμε ιστορικές στιγμές” (συνέντευξη)

Σε ρυθμούς Α2 κινείται όλη η πόλη της Καστοριάς, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ομώνυμη ομάδα θα μπει στη γραμμή εκκίνησης του δεύτερου τη τάξει πρωταθλήματος της χώρας αλλά και στον θεσμό του Κυπέλλου. Ο προπονητής που ανέλαβε πριν τέσσερα χρόνια το σύλλογο στη Γ’ εθνική και τον έφερε στην Α2, ο coach Γιώργος Σούλιος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το… τριπλό μυστικό της επιτυχίας, τους στόχους που υπάρχουν αλλά και για την πόλη της Καστοριάς που έχει περιβάλλει με αγάπη τον σύλλογο.soulios3

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την άνοδο της Καστοριάς στην Α2 εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της
“Είναι εξαιρετικό τιμητικό για την περιοχή της Καστοριάς και γενικότερα για το μπάσκετ της Δυτικής Μακεδονίας που για πρώτη φορά η ομάδα της πόλης θα βρίσκεται στην Α2 κατηγόρια. Η άνοδος αποτελεί μία δικαίωση για όλους όσους εμπλέκονται με την ομάδα. Από τη διοίκηση με πρωτεργάτη και πρόεδρο τον Ναούμ Δίτσιο, όλο το προπονητικό σταφ, τους παίκτες της ομάδας αλλά και τον φίλαθλο κόσμο της πόλης είναι μία τεράστια δικαίωση και τιμή το γεγονός ότι βρισκόμαστε πλέον στο δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα της Ελλάδας. Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στον κόσμο μας που είναι στην κυριολεξία ο έκτος παίκτης κι έχει ένα μεγάλο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία. Χωρίς αυτούς και την αγάπη της πόλης δεν θα είχαν επιτευχθεί οι στόχοι των τελευταίων ετών”.

Για την πορεία της ομάδας του μέσα στη χρονιά
“Είμαι πολύ τυχερός ως προπονητής που συνεργάστηκα με τόσο ποιοτικούς παίκτες αλλά και εξαιρετικούς χαρακτήρες. Η ομάδα πάτησε και έχτισε πάνω στην τρίτη θέση που είχε καταλάβει την προηγούμενη σεζόν όταν και έχασε στο goal average την άνοδο. Φέτος είχαμε δηλώσει ξεκάθαρα και χωρίς να κρυβόμαστε ότι ο στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα και η άνοδος στην Α2. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο προγραμματισμός της ομάδας είχε επιτυχή έκβαση και το τελικό αποτέλεσμα μας έκανε όλους ευτυχισμένους και περήφανους”.soulios-kastoria-anodos

 Για το μυστικό της επιτυχίας που έχει φέρει δύο ανόδους μέσα σε λίγα χρόνια
“Μυστικά επιτυχίας δεν υπάρχουν, όμως υπάρχει ένα τρίπτυχο που κάνει τη διαφορά. Η διοίκηση είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας με συνέπεια και κάνει τα πάντα προκειμένου να μην λείψει τίποτα σε κανέναν. Ακόμα κι αν χρειάζεται να θυσιάσουν πολύ προσωπικό χρόνο θα το κάνουν γιατί πονούν κι αγαπάνε τον σύλλογο. Το δεύτερο σκέλος αφορά το προπονητικό τιμ και τους παίκτες μας. Όλοι τους δίνοντας το 100% σε κάθε προπόνηση εφάρμοσαν στο έπακρο το προπονητικό πλάνο δείχνοντας επαγγελματισμό και μεγάλη αγάπη για το ίδιο το άθλημα. Τέλος δεν γίνεται να μην αναφερθώ για ακόμα μία φορά στον κόσμο που μας δίνει τη δύναμη. Ακόμα κι όταν τα πράγματα δείχνουν να μην πηγαίνουν καλά δεν χάνουν την πίστη τους και μας ωθούν να συνεχίζουμε και να παλεύουμε”.

 Για την επόμενη ημέρα και τους στόχους που υπάρχουν φέτος
“Είναι ιστορικές στιγμές που ζει ο σύλλογος μας, καθώς για πρώτη φορά συμμετέχει στην Α2 και στον θεσμό του Κυπέλλου. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το μεγάλο επίτευγμα που έχουμε κάνει και να καταλάβουμε σε πόσο μεγάλη κατηγορία θα αγωνιστούμε. Ως νεοφώτιστοι βασικός στόχος είναι σίγουρα η παραμονή, όμως δεν μένουμε μόνο εκεί. Θέλουμε να συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε καλό μπάσκετ, ώστε ο κόσμος να ευχαριστιέται αυτό που βλέπει και να συνεχίσει να είναι δίπλα μας. Θεωρώ ότι εχέγγυο για όλα αυτά είναι το ρόστερ που έχουμε δημιουργήσει. Στον βασικό κορμό της περσινής ομάδας προστέθηκαν ποιοτικοί παίκτες, οι οποίοι γνωρίζουν την κατηγορία και θα βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει”.

 

sepk.gr

 

Back to top button