Ελλάδα

Αλλάζουν οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ – Τι θα ισχύει από 1η Σεπτεμβρίου

Αλλαγές από 1η Σεπτεμβρίου θα εφαρμοστούν σε όσους ασφαλισμένους θα κάνουν τις επισκέψεις τους σε γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους γιατρούς, οι αλλαγές θα αφορούν κυρίως τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό επισκέψεων ανά ημέρα όσο και τον τρόπο που θα γίνονται.

Συγκεκριμένα:

Μπαίνει όριο 20 επισκέψεων ανά ημέρα
Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους γιατρούς, ορίζεται μέγιστος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του οι είκοσι (20).
Στόχος του μέτρου είναι να αποφευχθεί το φαινόμενο της εξάντλησης του συνόλου των 200 επισκέψεων μέσα στις πρώτες ημέρες κάθε μήνα.

Ορίζεται ως ελάχιστος χρόνος επίσκεψης τα 15 λεπτά
Ελάχιστος χρόνος επίσκεψης (ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ), είναι τα δεκαπέντε λεπτά της ώρας.

Οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν το ωράριο του ιατρείου τους
Όλοι οι γιατροί που είναι  συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ, το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους, εντός του οποίου θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

  • Αντιδρούν οι γιατροί

Οι νέοι όροι στις επισκέψεις, ωστόσο, δε βρίσκουν σύμφωνη την ιατρική κοινότητα, καθώς όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ),  Φώτιος Ν. Πατσουράκος στον Αθήνα 9.84,  οι οδηγίες που εκδόθηκαν στερούνται επιστημονικής βάσεως. Ο κ. Πατσουράκος ζήτησε να υπάρξει διαβούλευση με τον ΕΟΠΥΥ, πριν της εφαρμογή τους.

iefimerida.gr

Back to top button