Καστοριά

Πρωτοβουλίες ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της πόλης από τον Σύλλογο “Ομόνοια” (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία πήρε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ομόνοια”  και στην ουσία μετέτρεψε την οδό  Μητροπόλεως σε μια  τεράστια έκθεση φωτογραφίας  με θεματική την πόλη της Καστοριάς.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ομόνοια”  αποφάσισε να “ντύσει” τα ξενοίκιαστα εμπορικά καταστήματα της οδού Μητροπόλεως με εικόνες από διάφορα μέρη της πόλης Καστοριάς.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Θωμαΐς Λιόγανου η εν λόγω πρωτοβουλία πάρθηκε καθώς η συνολική εικόνα που παρουσιάζει η Μητροπόλεως είναι με μια λέξη αποκαρδιωτική «Εμείς γεννηθήκαμε και ζούμε τόσα χρόνια σε αυτή την περιοχή. Μας προκαλεί μεγάλη θλίψη η κατάντια του ιστορικού κέντρου της πόλης και σκεφτήκαμε πως θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να βοηθήσουμε να εξωραϊστεί κάπως η κατάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτή την προσπάθεια βοήθησαν η Π.Ε. Καστοριάς και ο επιχειρηματίας κ. Αργυράκης, καθώς προμήθευσαν το σύλλογο με έντυπο υλικό. Επίσης και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων με ιδιαίτερη χαρά άνοιξαν τα μαγαζιά τους «Ήδη από τις πρώτες φωτογραφίες που τοποθετήσαμε φάνηκε ότι γίνεται κάτι το πολύ όμορφο. Τόσο οι συμπολίτες μας, όσο και οι τουρίστες με ιδιαίτερα ενδιαφέρον επεξεργάζονταν τις εικόνες, γεγονός πολύ ευχάριστο για το Σύλλογό μας», επεσήμανε η κα Λιόγανου.

Στόχος του Συλλόγου, είναι να τραβήξει την προσοχή όλων προς το ιστορικό κέντρο της πόλης, καθώς όπως σχολίασε η  Πρόεδρος για αδιευκρίνιστο λόγο στερείται της προσοχής αυτής «Πιστεύουμε  πως πρέπει, τόσο οι αρχές όσο και ο κόσμος, να  εκμεταλλευτούν την βυζαντινή ιστορία της περιοχής μας, να την εξωραΐσουν και να δεχόμαστε σε έναν αξιοπρεπή χώρο τους τουρίστες που μας επισκέπτονται. Θα τολμούσα να πως οι επισκέπτες είναι περισσότερο ενημερωμένοι για τις εκκλησίες μας, τα μνημεία μας, και την περιοχή μας. Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα τα αγνοούμε και δεν τα σεβόμαστε. Επιδιώκουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση».

Κλείνοντας η κα Λιόγανου ενημέρωσε πως ο Σύλλογος, πως βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων για  τις επόμενες  δράσεις του,  οι οποίες θα γνωστοποιηθούν όταν μπουν στην τελική ευθεία υλοποίησης.

Προς το παρόν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ομόνοια”  θα πραγματοποιήσει ένα πολύ όμορφο πάρτι στην πλατεία Ομονοίας, προκειμένου να αποχαιρετήσει το καλοκαίρι την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 (ώρα προσέλευσης 20:30). https://i1.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2017/08/OMONOIA-1.jpghttps://i1.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2017/08/%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%99%CE%91-3.jpghttps://i0.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2017/08/%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%99%CE%91-2.jpghttps://i1.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2017/08/%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%99%CE%91-5.jpghttps://i1.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2017/08/%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%99%CE%91-7.jpghttps://i0.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2017/08/%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%99%CE%91-6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button