Φλώρινα

Η βαρυχειμωνιά στο επίκεντρο της συνάντησης του Α. Τσίπρα στις Πρέσπες

Ο βαρύς χειμώνας που στη Φλώρινα έχει μεγαλύτερη διάρκεια απ’ ότι στις περιοχές της υπόλοιπης χώρας ήταν το θέμα συζήτησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών στην αρχή της συνάντησής τους.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μάθει πόσο χαμηλά πέφτει η θερμοκρασία στην περιοχή τον χειμώνα και άρχισαν οι προετοιμασίες για την αντιμετώπιση του και οι δήμαρχοι Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης και Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης τον ενημέρωσαν ότι η θερμοκρασία φτάνει και μέχρι 20, 25 και 30 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισαν πως η προετοιμασία για τον χειμώνα έχει ήδη αρχίσει καθώς από τον Σεπτέμβριο χρησιμοποιούν τη θέρμανση και αυτό διαρκεί μέχρι και τον Μάιο πολλές φορές. Αυτός είναι και ο λόγος που το έξοδα τους για τη θέρμανση είναι αυξημένα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι δήμαρχοι προσέφεραν στον κ. Τσίπρα καλάθι με τοπικά προϊόντα και αναμνηστικό δώρο με την εικόνα του Αγίου Αχιλλείου.

Στη συνάντηση εκτός των τριών δημάρχων μετείχαν η γενική γραμματέας διαχείρισης δημόσιας περιουσίας Πέτη Πέρκα, ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης κααι ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπύρος.

 

 

 

Back to top button