ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Πρόσκληση για δημόσιο διάλογο “Η αντίσταση της κοινωνίας των Ευρωπαίων πολιτών”

Το θερινό σχολείο του οργανισμού ASF στην Κλεισούρα και Καστοριά υλοποιείται φέτος ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα της Ευρώπης των Πολιτών, Europe for Citizens, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το κοινό θέμα μας έχει τον τίτλο “Courage“ η Ευρώπη των πολιτών και οι μορφές αντίστασης σήμερα, και η συζήτησή μας αναπτύσσεται γύρω από τις οργανωμένες δράσεις της σημερινής κοινωνίας των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στον φασισμό, τον αντισημιτισμό, τον κοινωνικό ρατσισμό, την γλώσσα του μίσους και τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που απορρέουν στις τοπικές κοινωνίες της Ευρώπης από τα φαινόμενα αυτά.
Μια εποικοδομητική και δημιουργική εβδομάδα έκλεισε στην Κλεισούρα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους κατοίκους και τις οικογένειες της Κλεισούρας για την ζεστή φιλοξενία, την αγάπη που μοιράστηκαν μαζί μας και για την πολύτιμη υποστήριξή τους στον στόχο μας να ιδρυθεί ένα Κέντρο Τεκμηρίωσης Μαρτυρικών Τόπων Ελλάδας στην Κλεισούρα που θα εξελιχθεί ως επίσημος τόπος συνάντησης, διαλόγου και διατήρησης της μνήμης των γερμανικών εγκλημάτων στην Ελλάδα. Δυστυχώς ο Δήμος Καστοριάς αρνήθηκε επιδεικτικά να μας υποστηρίξει, δεν πειράζει, με την βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε να αντισταθούμε και απέναντι στην αδιαφορία όσων από τον ρόλο τους είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν τους πολίτες και δημότες που κανονικά θα έπρεπε να υπηρετούν. Εκείνοι αποφάσισαν να υπηρετούν άλλα συμφέροντα, ας σας εξηγήσουν οι ίδιοι τα γιατί.
Σήμερα ανοίγει ο κύκλος της χαμένης Εβραϊκής Κοινότητας Καστοριάς και φέτος θα συνεχιστούν οι μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις εμπλουτισμένες με σπουδαίες συνεργασίες με το ΤΕΙ Καστοριάς.
Σας περιμένουμε την Τετάρτη το βράδυ στις 19.00 στην πλατεία Μακεδονομάχων στην Καστοριά για να μιλήσουμε μαζί για την Ευρώπη των πολιτών, την δική μας ελληνική Ευρώπη, την δική σας προσωπική Ευρώπη, την Ευρώπη της ιστορίας, την Ευρώπη της κρίσης.
Καλούμε στο σημείο αυτό πολίτες και συλλόγους σε έναν ανοιχτό δημόσιο ευρωπαϊκό διάλογο, είναι ανάγκη οι πολίτες να μιλήσουμε με την δική μας φωνή και να αναρωτηθούμε αν και πόσο μπορούμε να αντισταθούμε σε όλα τα κακά που αναγκαζόμαστε να υποστούμε σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη, θα χαρούμε να σας δούμε όλες και όλους από κοντά!

Σουλτάνα Ζορπίδου

 

 

 

 

Back to top button