Ελλάδα

Ποιος ήταν ο «Σαλονικιός» που τραγούδησε ο Διονυσίου

Η ιστορία του Γιάννη Γκουλιόβα που έγινε ο φόβος και ο τρόμος της νύχτας

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 η πόρτα ενός νυχτερινού κέντρου κάπου στη Θεσσαλονίκη ανοίγει διάπλατα. Παρά το γεγονός πως ήδη οι πρώτες ακτίνες του ήλιου έχουν κάνει την εμφάνισή τους και οι θαμώνες του κέντρου είναι ζαλισμένοι και στο… τσακίρ κέφι από το αλκοόλ, η ψιλόλιγνη ανδρική φιγούρα που μπήκε μέσα στο μαγαζί μόνο αδιάφορους δεν τους αφήνει.

Όσοι ξέρουν τον όμορφο γενειοφόρο νεαρό, «μαζεύονται» και χαμηλώνουν το βλέμμα. Όσοι δεν τον ξέρουν παρακολουθούν τις αντιδράσεις των πρώτων και τρομάζουν. Η νύχτα, άλλωστε, είναι γνωστό πως «μαγκιές» δεν χωράει. Αν νιώθεις πως για κάποιον λόγο «δεν σε παίρνει» καλό είναι να κάνεις πίσω.

Το βήμα του αργό και το βλέμμα του δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Η νύχτα (κυρίως με την κακή της έννοια) είναι για αυτόν ένα προνομιακό πεδίο. Είναι ο χώρος του. Η Θεσσαλονίκη είναι το λημέρι του. Αυτός κάνει κουμάντο και δεν χάνει την ευκαιρία να το δείχνει. Με κάθε τρόπο. Όσο σκληρός ή αιματηρός κι αν είναι αυτός.

«Άιντε, κάντε όλοι στην μπάντα, να βγει να χορέψει, ο Σαλονικιός. Άιντε, κάντε του λεζάντα, την βραδιά να κλέψει, ο Σαλονικιός. Άιντε, κάντε όλοι στην μπάντα, γέμισε την πίστα, ο Σαλονικιός»…

Μια… καριέρα στο έγκλημα

Ο Γιάννης Γκουλιόβας γεννήθηκε στο Κολλινδρό Πιερίας. Τα γράμματα δεν τα… «έπαιρνε», κάποια τέχνη δεν έμαθε, του άρεσε το εύκολο χρήμα και κάπως έτσι η πορεία του χαράχτηκε από πολύ νωρίς.

Πριν ακόμα ενηλικιωθεί συλλαμβάνεται για πρώτη φορά για…

H συνέχεια στο newsbeast.gr

Back to top button