Καστοριά

20.000 τόμους βιβλίων προσέφερε ο Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης στον Δήμο Καστοριάς

Στο Δημαρχείο Καστοριάς παραβρέθηκε χθες, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο π. Υπουργός και π. Δήμαρχος Καστοριάς, καθηγητής  κ. Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης, ο οποίος ζήτησε να γίνει αποδεκτή, από τα μέλη του Δ.Σ., η δωρεάν παραχώρηση της προσωπικής του συλλογής βιβλίων (αριθμεί περίπου 20.000 τόμους ποικίλης ύλης), προς τον Δήμο Καστοριάς.

Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το σώμα του Δ.Σ. και ο Δήμαρχος κ.Ανέστης Αγγελής, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά είναι το σύνολο των βιβλίων, που συνοδεύουν τον καθένα στην πορεία του. Πόσο μάλλον, εάν τούτο έχει σχέση με μία προσωπικότητα με τα χαρακτηριστικά του κ. Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη. Η ιστορία εξαίρει πράξεις φιλοπατρίας, αλληλεγγύης, ευγένειας και ενδιαφέροντος για τις μελλοντικές γενιές. Σήμερα, λοιπόν, έχουμε μια πράξη που έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Εκφράζω, εκ μέρους των συνδημοτών μου, τις ευχαριστίες στον κ. Κωνσταντίνο Σημαιοφορίδη, για την γεμάτη συμβολισμό και ουσία προσφορά του, τονίζοντας, παράλληλα, την σημαντικότητα της πρωτοβουλίας αυτής και λαμβάνοντας υπόψη ότι η βιωματική συλλογή βιβλίων, αποτελεί ζώσα πραγματικότητα του παρελθόντος στο παρόν και στο μέλλον».

 

 

 

Back to top button