Ελλάδα

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Έρχεται ρύθμιση σε έως 120 δόσεις και για χρέη κάτω από 20.000 ευρώ

Σωσίβιο στους πνιγμένους από χρέη ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν μείνει μέχρι σήμερα εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού ετοιμάζεται να ρίξει η κυβέρνηση.

Η υπερφορολόγηση έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής τους, την ώρα που το τσουνάμι των κατασχέσεων έρχεται με ολοένα αυξανόμενη ένταση να δώσει τη χαριστική βολή σε αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν στη ζωή τη δουλειά τους.

Η προωθούμενη ρύθμιση οφειλών σε έως 120 μηνιαίες δόσεις φαντάζει σανίδα σωτηρίας τόσο για τους φορολογουμένους όσο και τα έσοδα του προϋπολογισμού στα οποία η υστέρηση του Ιουλίου (586 εκατ. ευρώ) σήμανε καμπανάκι ενδεχόμενων αστοχιών στο σύνολο του έτους.

Οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες της ρύθμισης οφειλών με βάση τους κανόνες του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, η οποία θα πρέπει πρώτα να περάσει από το κόσκινο των δανειστών και στη συνέχεια να υπογραφεί από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την αρμόδια υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ποιους αφορά

Η συνέχεια στο enikonomia.gr

Back to top button