Άργος ΟρεστικόΕλλάδαΚαστοριά

Μαθητές που πέτυχαν με τη βοήθεια των κοινωνικών φροντιστηρίων – Τι έγινε στην Καστοριά

Γεμάτοι όνειρα, ενθουσιασμό κι έτοιμοι για τα νέα τους καθήκοντα από τα… έδρανα των ανώτατων εκπαιδευτικών σχολών δηλώνουν οι φετινοί επιτυχόντες των εισαγωγικών εξετάσεων, οι οποίοι κατάφεραν τον στόχο τους με τη βοήθεια των εθελοντών καθηγητών στα κοινωνικά φροντιστήρια των δήμων Αθηναίων και Πειραιά.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων βρήκε μαθητές που πέτυχαν τον στόχο τους παρακολουθώντας μαθήματα στα κοινωνικά φροντιστήρια των δύο δήμων της Αττικής.

Οι δίδυμες αδελφές Σπυριδούλα και Αντριάννα Λαγκίζη παρακολουθούσαν την ενισχυτική διδασκαλία του κοινωνικού φροντιστηρίου του δήμου της Αθήνας και δεν κρύβουν τη χαρά τους που τα κατάφεραν να περάσουν στη σχολή της επιλογής τους.

«Πέρασα στο τμήμα βιβλιοθηκονομίας στην Αθήνα κι η αδελφή μου η Αντριάννα στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων στο Μεσολόγγι», αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Σπυριδούλα. «Δουλέψαμε όσο χρειαζόταν και στο σχολείο και στο φροντιστήριο, αλλά δεν στερηθήκαμε κάτι. Όποτε θέλαμε να κάνουμε μια βόλτα για να ξεσκάσουμε το κάναμε. Ξεκινήσαμε το κοινωνικό φροντιστήριο από τη δευτέρα λυκείου γιατί δεν θέλαμε να επιβαρύνουμε τους δικούς μου. Οι σχολές που περάσαμε ήταν στις επιλογές μας και νιώθουμε ενθουσιασμό και αισιοδοξία για το νέο ξεκίνημά μας».

Περήφανη για τα παιδιά που δούλεψαν και πέτυχαν τον στόχο τους δηλώνει η αντιδήμαρχος για το Παιδί του δήμου Αθηναίων, Μαρία Ηλιοπούλου. «Τα παιδιά μας διαπρέψανε κι είμαστε πολύ περήφανοι και πολύ χαρούμενοι. Συνολικά στα τμήματα γυμνασίου και λυκείου είχαμε 230 παιδιά, από τα οποία τα 48 ήταν μαθητές της Γ’ λυκείου που προετοιμάζονταν για τις εξετάσεις. Από τους 48 πέρασαν οι 22 μαθητές. Μάλιστα τα περισσότερα από αυτά πέρασαν σε σχολές που ήταν η πρώτη τους επιλογή», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ηλιοπούλου.

Και συνεχίζει: «Γι αυτό και είμαστε περήφανοι κι ευγνώμονες στους εθελοντές καθηγητές που πέτυχαν αυτό το έργο. Είμαι πολύ ικανοποιημένοι που το κοινωνικό φροντιστήριο το έχουμε εντάξει στον οργανισμό του δήμου Αθηναίων και φυσικά θα συνεχίσουμε. Μάλιστα φέτος πάμε σε καινούργιο χώρο, στο 41ο γυμνάσιο στο κέντρο της Αθήνας στα Πατήσια, ένα νεόκτιστο σχολείο με πολλούς χώρους. Τις επόμενες μέρες θα βγάλουμε ένα κάλεσμα για εθελοντές εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων για να υποστηρίξουν το έργο που κάνουμε».

από ΑΠΕ

ΦΟΥΙΤ: Τα Κοινωνικά Φροντιστήρια που διοργάνωσαν η ΕΛΜΕ και το Εργατικό Κέντρο σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό τη σχολική περίοδο 2016-2017 παρακολούθησαν 40 μαθητές κυρίως της Β’ Λυκείου. Από τη Γ’ Λυκείου οι μαθητές ήταν 12 και από αυτούς οι 5 πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολή.

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button