Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Ζύμη για τάρτα με κιμά

Ζύμη για τάρτα με κιμά

Υλικά

150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 gr. βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση / Η ζύμη της τάρτας
Χτυπάμε το βούτυρο ”ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΔΩΜΑΤΊΟΥ”με τον κρόκο αυγού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα.
Ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά, αν χρειάστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
Το ζυμάρι πρέπει να μην κολλάει και να είναι απαλό.
Τυλίγουμε το ζυμάρι με σελοφάν και βάζουμε για 40 λεπτά στο ψυγείο.
Ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό στρογγυλό φύλλο περίπου 2-2,5 εκατοστών πάχους και διαμέτρου όσο η φόρμα της τάρτας που θα χρησιμοποιήσουμε.
Απλώνουμε το φύλλο σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας, πιέζοντας το φύλλο στα τοιχώματα με τα δάχτυλά μας και κόβοντας το φύλλο που εξέχει.
Με την βοήθεια ενός πηρουνιού κάνουμε τρύπες στην τάρτα, ρίχνουμε το υλικό του κιμά , ΄΄ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ” την μπεσαμέλ και φουρνίζουμε μέχρι να ροδίσει στους 180 βαθ,

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

Back to top button