Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Σε τρία χρόνια θα ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς

Πότε θα ξεκινήσει – Τριπλή η ταλαιπωρία για τους πολίτες

Το εξέχουσας σημασίας έργο της Αντικατάστασης του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης της Πόλης της Καστοριάς με προϋπολογισμό 9.757.419,36 ευρώ έλαβε και επίσημα την απόφαση χρηματοδότησης με δικαιούχο τον Δήμος Καστοριάς και φορέας λειτουργίας τη Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς. Το έργο αφορά την αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης της πόλης και περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλων των σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης, τη σύνδεση όλων των κατοικιών με το νέο δίκτυο συνολικού μήκους 48 χιλιομέτρων και την προσθήκη δύο νέων δεξαμενών ύδρευσης.

Μιλώντας στο Ράδιο ΑΝΤΕΝΝΕΣ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Γιώργος Μπαμπάκος ανέφερε ότι μέσα στο προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου και αν προχωρήσουν κανονικά και δεν υπάρξουν πολλές ενστάσεις, οι εργασίες αναμένονται να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες, “τέλη του έτους με αρχές του 2018”.

Όπως επισήμανε ο κ. Μπαμπάκος το έργο θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια και η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι τριπλή, από τις διακοπές στην κυκλοφορία στους δρόμους, από τη σκόνη που θα σηκώνεται από τις εκσκαφές και και τέλος από τις συχνές διακοπές νερού θα πρέπει  να γίνονται. Όλα αυτά ανά περιοχή και όσο θα προχωράει το νέο δίκτυο.

 

 

 

 

Back to top button