Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Μήνυμα του νέου διευθυντή Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Καστοριάς κ. Νίκου Μπουτσιάδη

Αγαπητοί και αγαπητές εκπαιδευτικοί και γονείς, αγαπητοί μαθητές –τριες.
Μια ακόμη σχολική χρονιά αρχίζει με την ελπίδα πως θα είναι η καλύτερη των προηγουμένων, αφού οι εκπαιδευτικοί πλην ελαχίστων περιπτώσεων, είναι στη θέση τους, τα βιβλία στην ώρα τους και η κατάσταση των Σχολείων με την έγκαιρη επιμέλεια των Δήμων, έτοιμα προς χρήση.
Όλα σηματοδοτούν την ομαλή επιστροφή στην δημιουργική μας απασχόληση, μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές, έχοντας τα απαραίτητα εφόδια, με ενέργεια και διάθεση, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, να αποκτήσουμε νέες ικανότητες και να αναδιαμορφώσουμε τις όποιες συμπεριφορές μας, όπου χρειάζεται.
Γνωρίζουμε όλοι το νέο σχολικό πρόγραμμα και αντιλαμβανόμαστε τις προτεραιότητες της πολιτείας μας στην Προσχολική Αγωγή, στην επέκταση του Ολοημέρου Προγράμματος σε όλα τα Σχολεία και στην ενίσχυση των ευκαιριών εκπαίδευσης στα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, προκειμένου η εκπαίδευση να γίνει ελκυστική και αποτελεσματική σε κάθε στάδιο και επίπεδό της.
Επίσης γνωρίζουμε καλά πως πάντα θα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, έχοντας κατά νου πως για κάθε μας σκέψη και πράξη τον πρώτο ρόλο έχουν οι μικροί-ές μαθητές-τριες, που μας εμπιστεύθηκε η κοινωνία και η πολιτεία.
Αυτοί οι μαθητές-τριες που είναι το αύριο της πατρίδας μας και το στήριγμα των ελπίδων μας, θέλουμε να απαντήσουν με θάρρος σε κάθε πρόκληση της νέας χρονιάς, που αρχίζει, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία για νέες γνώσεις και εμπειρίες.
Συμπαραστάτες και αρωγοί των παιδιών οι εκπαιδευτικοί, που παρόλες τις δυσκολίες οικονομικής δυσπραγίας των τελευταίων ετών, τις ανάγκες βελτίωσης του εργασιακού περιβάλλοντες και τις ελλείψεις σε ποιότητα και ποσότητα επιμόρφωσής τους, με χαρακτηριστική ευσυνειδησία και υπευθυνότητα, οριοθετούν και προσδιορίζουν με τις πράξεις τους το πλαίσιο λειτουργίας των Σχολείων μας, με αξίες για συνδιαμόρφωση του μέλλοντος των ενεργών, δημοκρατικών, και υπεύθυνων πολιτών.
Κλείνοντας θέλω να καλέσω τους γονείς και να τους παρακαλέσω και φέτος να εμπιστευθούν τους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους και να συμπαρασταθούν τα παιδιά τους στο δύσκολο έργο τους, βοηθώντας με τον τρόπο τους το Σχολείο, να χαρακτηρίζεται για τη συμμετοχικότητα, τη συνευθύνη όλων των συμμετεχόντων στο σχολικό περιβάλλον, τη δημοκρατική λειτουργία του και την αλληλεγγύη του στο διπλανό μας, που πιθανόν χρειάζεται ιδιαίτερη βοήθεια.
Είμαι σίγουρος πως όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πως το μέλλον της πατρίδας μας κρίνεται από το επίπεδο της παιδείας που παρέχουμε στα παιδιά μας.
Ας κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.
Με τη βοήθεια του Θεού, εύχομαι καλή σχολική χρονιά, με υγεία, διάθεση για δουλειά, και πάντα με χαμόγελο!

Ο Δντής της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Μπουτσιάδης Ζ. Νικόλαος

 

 

Back to top button