ΕλλάδαΚόσμος

Οι 17 καλύτερες ταινίες της σεζόν που έφυγε

Από το «Moonlight» του Μπάρι Τζέκινς (φωτογραφία άρθρου), μέχρι το «Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα» του Κένεθ Λόνεργκαν και από τον «Εμποράκο» του Ασγκάρ Φαραντί, στο κινηματογραφικό έπος του Κρίστοφερ Νόλαν, «Δουνκέρκη». Το 20176 μας έχει χαρίσει μέχρι στιγμής σπουδαίες ταινίες και με αφορμή την έναρξης της νέας κινηματογραφικής σεζόν, παρουσιάζουμε τις δεκαπέντε (15) πιο αγαπημένες του έτους, συν τις δύο καλύτερες ελληνικές δημιουργίες.

17. «Πλατεία Αμερικής» (2016) του Γιάννη Σακαρίδη
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23 Μαρτίου

Με φόντο την πολύβουη Πλατεία Αμερικής, τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και οι ζωές τους θα αλλάξουν καθοριστικά. Ο Μπίλι (Γιάννης Στάνκογλου) και ο Νάκος (Μάκης Παπαδημητρίου) είναι φίλοι από παιδιά, όμως έχουν εξελιχθεί σε δύο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες. Ο Νάκος, ζει ακόμα με τους γονείς του (Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης), μισεί τους ξένους που έχουν κατακλύσει το μόνο πράγμα που του δίνει ταυτότητα, τη γειτονιά του. Ο Μπίλι, ένας rock n’ roll σαραντάρης με το δικό του μπαρ και το παράνομο tattoo studio στο πατάρι, παρατηρεί τις αλλαγές στο τοπίο μέχρι που μια αναπάντεχη ερωτική ιστορία βομβαρδίζει τον μικρόκοσμο του.

Τρία χρόνια μετά το προσεγμένο σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το φιλμ «Wild Duck» (2013), ο Γιάννης Σακαρίδης επιστρέφει δυναμικά με την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του: «Πλατεία Αμερικής» (Amerika Square – 2016). Έχοντας ένα αξιόλογο σύνολο ηθοποιών στη διάθεση του και με οδηγό το βιβλίο «Η Βικτώρια δεν υπάρχει» του Γιαννη Τσιρμπα, ο σκηνοθέτης καταφέρνει να εισχωρήσει στην καρδιά μιας πόλης που επιβιώνει χτυπημένη από την ξενοφοβία, εκμαιεύοντας παράλληλα καλές ερμηνείες από τον Γιάννη Στάνκογλου, τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον εξαιρετικό, Βασίλη Κουκαλάνι.

Η συνέχεια στο Tvxs.gr

Back to top button