Ελλάδα

Τσίπρας: Καταργούμε τις πανελλαδικές έτσι όπως τις ξέραμε

Σε ζητήματα Παιδείας και συγκεκριμένα στην κατάσταση που επικρατείσ το Λύκειο και στην παραπαιδεία αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, στα πλαίσια της 82ης ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

“‘Έχουμε, κατά την άποψή μου, μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που καταργεί τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως τις ξέραμε, αναβαθμίζει το Λύκειο, ενισχύει τη μαθησιακής διαδικασία και πιστεύω ότι θα αγκαλιαστεί πολύ σύντομα από τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών, των γονιών και των καθηγητών”, τόνισε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τις αλλαγές στο Λύκειο και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ακόμη συμπλήρωσε: “Ακούγεται σύνθετο σύστημα αλλά όσοι έχουν περάσει πρόσφατα τη δύσκολη αυτή εμπειρία εξετάσεων έχουν αρχίσει και κατανοούν πόσο πληρέστερο είναι για τον μαθητή και τις οικογένειες. Κάνουμε τομή στη συναισθηματική εξέλιξη και πίεση που δέχονται αυτά τα παιδιά”.

“Δεν λέω ότι θα εξαφανίσουμε, θα περιορίσουμε όμως το φαινόμενο της παραπαιδείας, διότι θα αναβαθμιστεί η διαδικασία στο σχολείο”, τόνισε παράλληλα ο Πρωθυπουργός. “Δεν λέω ότι θα το εξαφανίσουμε, διότι αυτό έχει να κάνει με την κουλτούρα μας και με την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των παιδιών μας, έχει να κάνει και με την εμπιστοσύνη στο δημόσιο σχολείο”, συμπλήρωσε.

Βέβαια, συμπλήρωσε, “το σύστημα ελεύθερης πρόσβασης δεν μπορεί να υλοποιηθεί με τους σημερινούς πόρους”.

alfavita.gr

One Comment

  1. Αναρωτάμε εάν πρέπει να πιστεύομε όσα λέει ο Τσιπρας .Γιατί δυστυχώς όσα έχει πει μέχρι τώρα κάνη το αντίθετο. Όπως το μνημόνιο. Ο φόρος ακίνητης περιουσίας .Συντάξεις. και πολλά άλλα

Back to top button