Ελλάδα

Κρεμμυδόπιτα με γιαούρτι

Υλικά

  • 1 κιλό κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • 200 γρ. γλυκιά γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 φέτες μπέικον πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια μαντζουράνα ή φρέσκια ρίγανη
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκό τραχανά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρόκο αυγού

 

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το αφήνετε να κάψει.
    Ρίχνετε τα κρεμμύδια και σε δυνατή φωτιά τα σοτάρετε ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε για λίγο ακόμα.
  2. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε τα κρεμμύδια και προσθέτετε τη γραβιέρα, τη μαντζουράνα ή τη ρίγανη το ξύσμα, τον τραχανά και το γιαούρτι.  Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.
  3. Σε ένα μικρό πυρέξ 30×20 εκατ. στρώνετε ένα φύλλο σφολιάτας απλώνοντάς το καλά να καλύψει τα τοιχώματα. Αδειάζετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο. Κλείνετε καλά.
  4. Αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού. Ψήνετε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 45′-50′.

icookgreek.com

Back to top button