Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ο αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Άργους Ορεστικού (φωτογραφίες)

Το ΕΕΕΕΚ ιδρύθηκε το 2001 και λειτουργεί από το 2002. Μετά από 15 χρόνια είναι η πρώτη φορά που κάνουμε Αγιασμό μαζί με όλα τα Σχολεία της χώρας στις 11 Σεπτεμβρίου.
Αυτό το μεγάλο Μαζί ήταν και είναι πάντα ο στόχος για την Ειδική Αγωγή. Μαζί στη ζωή Μαζί και στην Εκπαίδευση όλοι οι μαθητές.
Το ΕΕΕΕΚ Άργους Ορεστικού είναι Εργαστήρια Ειδικής Αγωγής για μαθητές με Αναπηρία, φοιτούν για την Σχολική Χρονιά 2017 – 2018, δεκαέξι μαθητές που ειδικεύονται στα 3 Εργαστήρια του Σχολείου:
Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική, Κεραμική-Χειροτεχνία, Κηπουρική.
Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν είναι καθηγητές Ειδικής Αγωγής. Αυτοί οι καθηγητές είναι η ψυχή του ΕΕΕΕΚ πάνω τους βασίζεται όλο το σύστημα. Αναπληρωτές οι περισσότεροι παλεύουν κάθε χρόνο με δύσκολες συνθήκες εργασίας σε αχαρτογράφητα νερά. Ξεκινούν να δουλεύουν με νέους συναδέλφους με νέους μαθητές. Αγωνίζονται με όλα τα μέσα που διαθέτουν (εμπειρία, εκπαίδευση, σωματική και ψυχική δύναμη που διαθέτει ο καθένας) για την εκπαίδευση των μαθητών ΑμεΑ. Γιατί κάθε μαθητής με αναπηρία είναι μοναδική περίπτωση και σαν τέτοια αντιμετωπίζεται, αυτό απαιτεί όχι μόνο γνώσεις αλλά και θάρρος και δύναμη ψυχής.
Ξεκινάμε λοιπόν φέτος με δημιουργική διάθεση να προχωρήσουμε να ανοίξουμε το Σχολείο στην κοινωνία, και να δώσουμε και στην κοινωνία την ευκαιρία να προχωρήσει, να προοδεύσει μαζί μας. Για ένα σχολείο Ανοιχτό σε όλες τις πλευρές της κοινωνικής ζωής.
Η Ειδική Αγωγή είναι μια πρόκληση για ανάπτυξη προσωπική αλλά και συλλογική. Εύχομαι σ’ αυτήν την πρόκληση να ανταποκριθούμε όλοι.
Καλή και δημιουργική χρονιά.

Ευδοξία Μιχαηλίδου
Δ/ντρια ΕΕΕΕΚ Άργους Ορεστικού

Φωτογραφίες ΦΟΥΙΤ

 

 

 

Back to top button