Καστοριά

Κοινωνικές δράσεις του ΕΠΑΛ Καστοριάς

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Καστοριάς αναγνωρίζοντας το κοινωνικό έργο που προσφέρει:

  • Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κάλυψη βασικών τους αναγκών δια του καθημερινού συσσιτίου.
  • Το κέντρο ημέρας για παιδιά με αυτισμό το οποίο με τις δράσεις που διοργανώνει ευαισθητοποιεί και ενημερώνει την τοπική κοινωνία.
  • Το σύλλογο Γονέων Παιδιών & Ενηλίκων με Νεοπλασματική ασθένεια και φίλων αυτών ο οποίος προσφέρει υλική, ηθική και κοινωνική συμπαράσταση σε παιδιά και ενήλικες με νεοπλασματική ασθένεια.

Αποφάσισε να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τις ειδικότητες που λειτουργούν στο ΕΠΑΛ Καστοριάς (π.χ επισκευή Η/Υ, ηχοσυστημάτων, οπτικών δεκτών, ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις). Τις εργασίες αυτές φυσικά θα φέρνουν εις πέρας οι μαθητές των ειδικοτήτων υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές πρώτα απ’ όλα θα καλλιεργήσουν κοινωνικές δεξιότητες όπως η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση ενώ παράλληλα θα ασκούνται σε πραγματικό περιβάλλον πριν απορροφηθούν για εργασία εκμεταλλευόμενοι το θεσμό της μαθητείας.

Με εκτίμηση

Ο Δ/ντης

Αλέξανδρος Ταμήλιας

 

 

 

Back to top button