Άργος ΟρεστικόΓούναΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον χαμό του Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη

“Χάσαμε σήμερα έναν από τους αξιοπρεπέστερους, γλυκύτερους και εντιμότερους πολιτικούς που πέρασαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Κώστας Σημαιοφορίδης τίμησε την πατρίδα του την Καστοριά, τίμησε τη ΝΔ, τίμησε πάνω απ’ όλα την Ελλάδα. Σε όλη του την οικογένεια και τους φίλους του σε όλη την Ελλάδα, τα θερμά μου συλλυπητήρια”.

 Ντόρα Μπακογιάννη

 

———————————————————————————————————–

“Αποχαιρετούμε σήμερα μία εξέχουσα και εμβληματική προσωπικότητα της παράταξης και του τόπου μας.
Έναν ευπατρίδη πολιτικό που διακρίθηκε για την παιδεία του, το λόγο του, την προσφορά του.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό.
Με βαθύτατη θλίψη και συγκίνηση, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς τους οικείους του”.
Μαρία Αντωνίου

 

———————————————————————————————————–

Εκφράζω τη λύπη μου για το θάνατο του πρώην βουλευτή Καστοριάς και υπουργού Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την Καστοριά, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του.
Στην οικογένεια  και στους δικούς τους ανθρώπους, εκφράζω τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μου.
Ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Θεόδωρος Καρυπίδης

 

———————————————————————————————————–

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος  και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Καστοριάς εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, ενός ανθρώπου που σημάδεψε  την πορεία του τόπου μας.
Ο κ. Σημαιοφορίδης γεννήθηκε το 1931 στην Πεντάβρυσο Καστοριάς, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και επί σειρά ετών προσέφερε στην εκπαίδευση. Διετέλεσε Δήμαρχος, Βουλευτής  Καστοριάς αλλά και Υπουργός.
Η απώλεια του αφήνει ένα τεράστιο κενό στον τόπο μας, καθώς η παρουσία του και η ενασχόληση του με τα κοινά,  την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική σκηνή, αποτέλεσαν σημαντική προσφορά για την περιοχή μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

 

———————————————————————————————————–

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΘΕΜΑ : «Έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του Καθηγητού Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, διατελέσαντος Δημάρχου, Βουλευτή Καστοριάς επί σειρά ετών και Υπουργού της Ελληνικής Κυβέρνησης».
Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 11 το πρωί, ο Πρόεδρος, εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, ανέφερε ότι ο μεταστάς διετέλεσε Δήμαρχος Καστοριάς, μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου επί σειρά ετών και Υπουργός της Κυβέρνησης.
Η προσφορά του στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην πολιτική ζωή υπήρξε εξαιρετική. Διακρίθηκε για την αξιοπρέπεια, το ήθος, τη συνέπεια, την αποφασιστικότητα και τίμησε τους οικείους του και την ιδιαίτερη Πατρίδα του την ΚΑΣΤΟΡΙΑ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, ως ελάχιστη έκφραση τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος,
αποφάσισε ομόφωνα :
1) Την έκδοση του παρακάτω Ψηφίσματος:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, με την αναγγελία του αιφνίδιου θανάτου του εκλεκτού συμπατριώτη μας, Καθηγητού Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, διατελέσαντος Δημάρχου, Βουλευτή Καστοριάς επί σειρά ετών και Υπουργού της Ελληνικής Κυβέρνησης, εκφράζει την θλίψη και τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του αείμνηστου, ο οποίος με τη στάση ζωής, την ευρυμάθεια, την ευγένεια και το δημοκρατικό ήθος τίμησε την εκπαιδευτική οικογένεια, το κοινοβουλευτικό σώμα και την ιδιαίτερη Πατρίδα του την Καστοριά».
2) Ο επικήδειος λόγος να αναγνωσθεί από το Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή.
3) Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.
4) Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του.
5) Να αναρτηθεί το παρόν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.
Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό: 276/2017.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜOTIKOY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ιωάννης Τόμου

 

———————————————————————————————————–

“Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του προσφιλούς μου Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη. Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε για πολλά χρόνια, πιστά και με ήθος τον δημόσιο βίο.
Απόδειξη το γεγονός ότι η ανιδιοτέλεια που τον διέκρινε διατηρούσε ανέπαφο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς.
Στη γυναίκα του Σοφία, στα παιδιά του Άγη και Στέλλα και σε όλους τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.”
Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

 

———————————————————————————————————–

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεστορίου στο άκουσμα του θανάτου του επίτιμου Δημότη μας και επί σειρά ετών πολιτικά ενεργού Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

———————————————————————————————————–

Ο απροσδόκητος χαμός του τέως υπουργού κ. Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη μας αφήνει συντετριμμένους. Ο Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των καστοριανών πολιτών.
Τον κέρδισε το σχολείο όπου εργάστηκε για πολλά χρόνια στην εκπαίδευση ως φιλόλογος και ανεβαίνοντας όλα τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας γυμνασιάρχης,  λυκειάρχης, επιμορφωτής σύμβουλος κλπ. Το 1978 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και το 1981 για πρώτη φορά βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στη μονοεδρική της Καστοριάς. Όταν σε όλη σχεδόν την Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο κόμμα στην Καστοριά η Ν.Δ έλαβε σχεδόν 53%.
Τα επόμενα είκοσι χρόνια ο Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης θα διαβεί όλα τα μονοπάτια της κομματικής ιεραρχίας θα διατελέσει γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και ως ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα καταλήξει ως υπουργός παρά τω πρωθυπουργό. Ο Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης ήταν ένας πραγματικός αγωνιστής της καστοριανής γης ένας καλλιεργημένος άνθρωπος ένας σωστός οικογενειάρχης που με το ήθος του και την προσφορά του έλυσε πολλά προβλήματα στον Νομό Καστοριάς βοηθώντας παρά πολλούς συνανθρώπους μας.
Οι αγώνες και το ήθος του θα φωτίζουν για πάντα την παράταξη της Ν.Δ. και την Καστοριά μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο και τα παιδιά του.
Καλό ταξίδι Κώστα μας!
Ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ
Στέργιος Αδάμ

 

———————————————————————————————————–

Η Καστοριά σήμερα αποχαιτέτησε τον Κωνσταντίνο Σημαιοφορίδη.
Άνθρωπος των γραμμάτων και της πολιτικής που θήτευσε σε υψηλά πολιτικά αξιώματα ως Δήμαρχος, Βουλευτής και Υπουργός.
Πιστός στις ιδέες του αγωνίστηκε για τα τοπικά ζητήματα.
Καλό του ταξίδι…

Κοσμάς Βαρσάμης

 

———————————————————————————————————–

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη.
Η συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια στην τοπική κοινωνία υπήρξε πολύτιμη και δημιουργική.
Για την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας
Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας
Κοσμίδης Δημήτριος         Δήμζας Βασίλειος

 

———————————————————————————————————–

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, ενός πολιτικού άνδρα που σημάδεψε με το έργο του την πορεία του νομού Καστοριάς.
Ευχόμαστε στους οικείους του κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσουν την μεγάλη απώλειά τους.

 

———————————————————————————————————–

Ένας Άνδρας μεγάλου πολιτικού και διδακτικού διαμετρήματος, από μικρή και ταπεινή καταγωγή, ένας μεταδοτικός συνομιλιτης που σε γοητεύε, έφυγε για το ταξίδι χωρίς επιστροφή. Ο Σύνδεσμος Εμπειροτεχνών Νομού Καστοριάς του εύχεται καλό του ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

———————————————————————————————————–

Τα θερμά συλλυπητήρια και την βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του Κώστα Σημαιοφορίδη εκφράζει  ο Πρόεδρος και  η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Καστοριάς.
Υπήρξε ένας αξιόλογος άνθρωπος και φίλος,  με όραμα, γνώσεις ,πλούσιο επιστημονικό έργο και μεγάλη προσφορά στο πολιτικό στίβο καθώς επίσης και στην τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνία.
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

———————————————————————————————————–

Είχα την τύχη από μικρό παιδί, λόγω oικογενειακής μας σχέσης, να γνωρίσω από κοντά τον ευπατρίδη Κωνσταντίνο Σημαιοφορίδη.
Ήταν εργασιομανης, φιλομαθής και μετρημένος στο λόγο του.
Χαμογελαστός και ευγενικός.
Ξυπνούσε από τις νύχτες και έφευγε τελευταίος από το γραφείο του. Όταν δε είχε λίγο χρόνο, τον αφιέρωνε στο διάβασμα.
Τιμούσε τον πολιτικό βίο της χώρας με το ανεξάρτητο πνεύμα του και την ακέραιη ιδιοσυγκρασία του.
Διακατέχομαι από βαθιά θλίψη για τον θάνατο του και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Οικογένεια του.

Ναούμ Μαρκόπουλος

 

———————————————————————————————————–

Έφυγε σήμερα από κοντά μας, μια από τις ιστορικότερες και σπουδαιότερες προσωπικότητες της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας, με τεράστια πολιτική και κοινωνική συνεισφορά τόσο τοπικά όσο και εθνικά, ένας μέγαλος άνθρωπος που εκτιμούσαν και σέβονταν οι φίλοι και οι αντίπαλοι του. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Βασίλης Τσιφλικιώτης

Back to top button