ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Ο “Captain” της Καλλιθέας Καστοριάς!

Το «gipedo.eu» παρουσιάζει τον εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, Μίμη Παπαδόπουλου!

Για αρκετό κόσμο του Νομού Καστοριάς αποτελεί τον μικρό Δομάζο της πόλης! Για άλλους έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή με πλούσια καριέρα στον αθλητικό χώρο και με ιδανικό χαρακτήρα που μαζί του θα ήθελε να συνεργαστεί κάθε κόουτς! Ο λόγος για τον “άσο” της Καλλιθέας Καστοριάς, Μίμη Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει, ήδη, γράψει τη δική του ιστορία στον ποδοσφαιρικό χώρο και συνεχίζει να προσφέρει χαρά και θέαμα στους λάτρεις του εν λόγω σπορ! Με αφορμή τη μακρά καριέρα του Μίμη στον αθλητισμό, το “gipedo.eu”, παρουσιάζει, σήμερα, στο κοινό του τον “αστέρα” της Καλλιθέας Καστοριάς, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει για την καλύτερη δυνατή πορεία κάθε σωματείου το οποίο έχει υπηρετήσει!

Ο Μίμης Παπαδόπουλος, ο οποίος γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του έτους, 1985 στο χωριό, Πεντάβρυσος Καστοριάς, ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τον αθλητισμό! Με κίνητρο την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, αλλά και τις άφθονες αγωνιστικές του δυνατότητες, ο Καστοριανός επιτελικός μέσος, ξεδίπλωσε, αρχικά, το ταλέντο του από την ομώνυμη ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του! Υπό τις οδηγίες του προπονητή, Γιώργου Νίτσιου, ο Μίμης πρόσφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Πεντάβρυσο για χρονικό διάστημα τριών ετών, κερδίζοντας το πρώτο μεγάλο στοίχημα στην καριέρα του!

Αυτό δεν ήταν άλλο από την πρόκληση για την ένταξη του στην αθλητική οικογένεια της ιστορικής ομάδας, Καστοριά, το έτος, 2002, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην καριέρα του! Στο μακεδονικό σωματείο, ο Μίμης θήτευσε για μια σεζόν, υπό την καθοδήγηση του προπονητή, Διονύση Μπεσλίκα,  ενώ στην συνέχεια εισήχθη στην Πανεπιστημιακή Σχολή των ΤΕΦΑΑΑ (Γυμναστική Ακαδημία) της πόλης Κομοτηνή! Ο Παπαδόπουλος συνέδεσε, τότε, το όνομα του με τη “χρυσή” θητεία του στον Πανθρακικό για τρία, συναπτά, έτη, έχοντας ως κόουτς τους Αντώνη Μιχαλακόπουλο και  Κώστα Βασιλακάκη, με τους οποίους η ομάδα ανήλθε στον… μαραθώνιο της Β’ Εθνικής από το Πρωτάθλημα της Δ’ Κατηγορίας!

Την επόμενη χρονιά, ο Μίμης Παπαδόπουλος εντάχθηκε στο ρόστερ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, συνεργαζόμενος με τον προπονητή, Αντώνη Μιχαλακόπουλο, στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με απόλυτη επιτυχία! Το έτος, 2006, ο Μίμης Παπαδόπουλος κλήθηκε να υπηρετήσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στις Φέρρες, αγωνιζόμενος, παράληλα, στην τοπική ομάδα, Φλατσάτα, του Νομού Καστοριάς, η οποία συμμετείχε, τότε, στον… μαραθώνιο της Δ’ Εθνικής, υπό τις οδηγίες του κόουτς, Αντώνη Καλλιμάνη! Την αγωνιστική περίοδο, 2008-09, ο Μίμης επέστρεψε στην ομάδα της “γενέτειρας” του, Πεντάβρυσος, ενώ την επόμενη περίοδο πέρασε για δεύτερη φορά το ‘κατώφλι” της Καστοριάς, συνεργαζόμενος με τον προπονητή, Σταύρο Διαμαντόπουλο, στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας!

Η συγκεκριμένη σεζόν συνοδεύτηκε με την αποχώρηση της α’ ομάδας από το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, λόγω της αποχώρησης του διοικητικού ηγέτη, κ. Σπυρόπουλου, στα μέσα της χρονιάς, χωρίς, όμως, αυτό να αποτρέψει τον Μίμη να συνεχίσει την καριέρα του στον σύλλογο! Ο Παπαδόπουλος προετοιμάστηκε, τότε, για την συμμετοχή του στον… μαραθώνιο της Δ’ Εθνικής την αγωνιστική περίδο, 2010-11, με τους ‘γουναράδες”, στους οποίους αγωνίζεται μέχρι σήμερα με διακοπή ενός έτους!

Η σεζόν, 2010-11 συνδυάστηκε με την κατάκτηση της 3ης θέσης από την α’ ομάδα στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής Κατηγορίας, υπό τις οδηγίες του κόουτς, Πασχάλη Δημητρίου, αλλά μια σειρά προβλημάτων τα οποία αντιμετώπισε η ιστορική ομάδα δεν επέτρεψαν στην ίδια να έχει την ανάλογη πορεία στον χώρο του αθλητισμού! Η Καστοριά υποβιβάστηκε στον… μαραθώνιο της τοπικής Ένωσης το καλοκαίρι του έτους, 2012, χωρίς, όμως, την παρουσία του Μίμη Παπαδόπουλου, ο οποίος μερικούς μήνες νωρίτερα αποδέχθηκε την πρόταση των ανθρώπων της Αστραπής Μεσοποταμιάς, ώστε να συνεργαστεί, ξανά, με τον προπονητή, Αντώνη Καλλιμάνη, στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής Κατηγορίας!

Η πτώση της Καστοριάς στον… μαραθώνιο της αντίστοιχης Ένωσης το έτος, 2012, ταυτίστηκε με την τρίτη θητεία του Μίμη Παπαδόπουλου στους “γουναράδες”, αλλά και με την επιστροφή του Πασχάλη Δημητρίου στο “τιμόνι” της α’ ομάδας! Η σεζόν, 2012-13, κύλησε, άψογα, για το ιστορικό σωματείο, το οποίο κέρδισε την άνοδο στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, τερματίζοντας στην 1η θέση του… μαραθωνίου της ΕΠΣ Καστοριάς, αλλά και κόβοντας πρώτη το “νήμα” στους αγώνες για τη φάση των ‘μπαράζ” ανόδου, αγωνιζόμενη απέναντι στους συλλόγους, Δεσκάτη Φλώρινας, Γρεβενά και Κοζάνη!

Ο εντυπωσιακός επιτελικός μέσος της Καστοριάς άφησε, τότε, το δικό του στίγμα στην ομάδα, πρωταγωνιστώντας για τη θριαμβευτική της πορεία στο Πρωτάθλημα και το καλοκαίρι του έτους, 2013, ανανέωσε την συνεργασία του με τους ιθύνοντες του σωματείου! Ο Μίμης πρόσφερε, την σεζόν 2013-2014, τα μέγιστα για την εντυπωσιακή ρότα της Καστοριάς στο πρώτο, περίπου, μισό του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, υπό τις οδηγίες του κόουτς, κ. Κορμαρή, ενώ δε δίστασε να αναλάβει τον πολύ δύσκολο ρόλο του παίκτη και υπηρεσιακού προπονητή στο ιστορικό σωματείο όταν κλήθηκε να πράξει κάτι τέτοιο!

Την τελευταία τριετία, ο Μίμης συνεχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην Καλλιθέα Καστοριάς και αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον κόσμο του Νομού Καστοριάς! Την αγωνιστική περίοδο, 2015-2016, ο Μίμης πρωταγωνίστησε με την Καλλιθέα Καστοριάς για την κατάκτηση του “νταμπλ” με την συγκεκριμένη ομάδα, ενώ την περσινή χρονιά συνέβαλε τα μέγιστα για την κατάκτηση της 2ης θέσης με την εν λόγω ομάδας στο Πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Καστοριάς… Φέτος, ο κ. Παπαδόπουλος διανύει την τρίτη σεζόν στην συγκεκριμένη ομάδα με την ευχή να συμπράξει στην προσπάθεια των στελεχών αυτής για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία…

gipedo.eu

 

Back to top button