ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η Μαρία Αντωνίου στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας του TAP

Στην Εκδήλωση Παρουσίασης της Πρωτοβουλίας του TAP, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, για οικονομική ενίσχυση των Προγραμμάτων ΜεταπτυχιακώνΣπουδών που πραγματοποιούνται στο ΤΕΙ Καστοριάς.

Μία εκδήλωση η οποία αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικές δομές στην περιοχή μας, έτσι ώστε να αποτελούν φωτεινούς φάρους Παιδείας, στον δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης και της Αριστείας.

Μία συνεργασία που φέρει τη σφραγίδα του «καλού γείτονα πλέον και αγωγού καλής ενέργειας», του TAP, που συνεχίζει να στηρίζει την περιοχή μας και από την άλλη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, ένός από τους σημαντικότερους κοινωφελείς οργανισμούς στη χώρα μας.

Μια πρωτοβουλία που δημιουργεί προστιθέμενη αξία για την περιοχή και θα έχει τεράστια απήχηση, μέγιστο αντίκτυπο και ουσιαστική προσφορά, όχι μόνο σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, αλλά και στην τοπική μας κοινωνία γενικότερα.

Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα αποτελούν χρησιμότατα εργαλεία για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων μας.

Η Παιδεία, όμως, δεν είναι απλά πολιτική προτεραιότητα. Είναι αναγκαία συνθήκη επιβίωσης του Έθνους σε ένα σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο.

Μια Ελλάδα που δεν επενδύει στη νέα γενιά δεν έχει μέλλον.

Η ποιότητα της Παιδείας στη χώρα μας οριοθετεί, όχι απλά την προοπτική της για το μέλλον, αλλά – σε τελική ανάλυση – την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει η χώρα της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών.
Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στη νέα γενιά.
Αυτή είναι η ευθύνη μας απέναντι στην πατρίδα μας.

Μαρία Αντωνίου

Back to top button