Καστοριά – Συνταγή: Κολοκυθάκια γεμιστά 

 

Κολοκυθάκια γεμιστά από τη Μαρία

Υλικά
500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
8 κολοκυθάκια για γεμιστά ”μέτρια”
1 κρεμμύδι μέτριο
2 φλυτζανάκια του ””ελληνικού καφέ”’ λάδι
8 κ.σ. κοφτές ρύζι καρολίνα
1 κ.σ. χυμό ντομάτας
αλάτι, μαυροπίπερο, μαϊντανό

Εκτέλεση
Πλένω και καθαρίζω μέσα έξω τα κολοκυθάκια.
Ετοιμάζω τη γέμιση ζυμώνοντας με το χέρι όλα τα υλικά, με το 1 φλ. λάδι (το 2ο φλ. το ρίχνω στο βράσιμο). Γεμίζω τα κολοκυθάκια, τα αραδιάζω στην κατσαρόλα, ρίχνω αλάτι, το νερό να σκεπάζει τα κολοκυθάκια, κλείνω από πάνω με ένα πιάτο, [και το καπάκι] και τα βάζω να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Μόλις αρχίζουν να βράζουν τα κολοκυθάκια, αφαιρώ τον αφρό που βγάζει ο κιμάς, προσθέτω το λάδι, και επειδή μας αρέσει ο άνηθος και πάει στο κολοκυθάκι, βάζω 2 κλαδάκια μικρά την ώρα που βράζουν.
Αφού βράσει το φαγητό ετοιμάζω το αυγολέμονο.

Αυγολέμονο
Χτυπάω σ΄ένα πιάτο
2 κρόκους
χυμό απο 1 λεμόνι
1 κ.σ. κορν- φλάουρ για φαγητό,
λίγο νερό, λίγο ζωμο απο το φαγητό και το αδειάζω στην κατσαρόλα.
Ανακατευω το αυγολέμονο, κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού.

Για περισσότερη νοστιμιά, βάλτε στον κιμά την ώρα που ζυμώνετε τα υλικά
1 κ.σ. φυτίνη και λίγο λάδι.

Θα σας προτείνω και μια άλλη παραλλαγή με γεμιστά κολοκυθάκια.
Αντί για κιμά βάζω γαριδούλες, 2 κρεμ. άνηθο κ.λ.π.
Τέλος χτυπάω στο πιάτο, μουστάρδα, λεμόνι, κορν φλάουρ και το ρίχνω στην κατσαρόλα.
Άλλο να σας το λέω και άλλο να το γεύεσθαι.

Καλή σας όρεξη
Μαρία

ΑΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κυνηγώ τον Θεό σημαίνει κυνηγώ την Ζωή. Ζω χωρίς να είμαι εξαρτημένος από τα υλικά πράγματα, από την προσωρινή ευμάρεια, από την εφήμερη ευτυχία. Όλα τα χαίρομαι αλλά δεν εξαρτούμαι απ΄ αυτά. Εάν υπάρχουν στην ζωή μου, “Δόξα τω Θεώ”, εάν πάψουν να υπάρχουν και πάλι “Δόξα τω θεώ”

shares