ΕλλάδαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Μια μοναδική φωτογραφία

 

“Η μοναδική μέχρι σήμερα φωτογραφική αποτύπωση της παραλίας της Θεσσαλονίκης πριν από την κατεδάφιση του παραθαλλάσιου τείχους. Χρονολογία κατά προσέγγιση στα μέσα της δεκαετίας του 1860, οπωσδήποτε πριν το 1867. Μια ιστορική λήψη για την οποία όλοι εμείς στις Παλιές Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης αισθανόμαστε δικαιολογημένα υπερήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε να σχολιάσουμε και να την κάνουμε γνωστή στα μέλη μας και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το παρελθόν της πόλης μας.”

Η φωτογραφία αναρτήθηκε πριν από λίγο από τον Zacharias Semertzidis‎ στο Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης – Old Photos of Thessaloniki και έχει προκαλέσει πάταγο, καθώς μας παρουσιάζει μια Θεσσαλονίκη παντελώς άγνωστη έως τώρα και είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αναθεωρήσεις απόψεων για την ιστορία της πόλης.

Ο Ρωμύλος Μαντζούρας σχολίασε στο Facebook:

“Όσο παλιά αρχεία και συλλογές θα ψηφιοποιούνται και ακούραστοι άνθρωποι με μεράκι θα ψάχνουν παντού…..θα τρίβουμε τα μάτια μας από έκπληξη πολύ συχνά…Απίστευτη φωτογραφία!”

(Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγάλο μέγεθος)

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button