Καστοριά – Συνταγή: Αρακάς με κοτόπουλο

 

Πρωτότυπη, όσο και νόστιμη συνταγή από τη Μαρία

ΥΛΙΚΑ
1 πάκο αρακά
μερίδες κοτόπουλου
1 μέτριο κρεμμύδι
1/2 φλυτζ. τσαγιού σπιτικό χυμό ντομάτας ”Πουμαρό”
1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 καρότο
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι μαύρο, άνηθο, μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβω στην χύτρα το κρεμμύδι, προσθέτω, το λάδι, τον αρακά, τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο καρότο, τα μυρωδικά, και τ’ αφήνω σε σιγανή φωτιά να αχνιστούν 15΄λεπτά. Ανακατεύω 2-3 φορές.
Στη συνέχεια προσθέτω από πάνω μερίδες κοτόπουλου, το ζεστό νερό (να σκεπάζει τον αρακά), κλείνω τη χύτρα και βράζω το φαγητό σε σιγανή φωτιά 20-25΄λεπτά.
Όταν έκανα την δοκιμή βάζοντας κοτόπουλο, γλύφαμε τα δάχτυλά μας.
Δεν πρέπει να έχει πολλά ζουμιά το φαγητό.

Καλή σας όρεξη φίλοι μου
Μαρία

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.