Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Αρακάς με κοτόπουλο

 

Πρωτότυπη, όσο και νόστιμη συνταγή από τη Μαρία

ΥΛΙΚΑ
1 πάκο αρακά
μερίδες κοτόπουλου
1 μέτριο κρεμμύδι
1/2 φλυτζ. τσαγιού σπιτικό χυμό ντομάτας ”Πουμαρό”
1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 καρότο
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι μαύρο, άνηθο, μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβω στην χύτρα το κρεμμύδι, προσθέτω, το λάδι, τον αρακά, τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο καρότο, τα μυρωδικά, και τ’ αφήνω σε σιγανή φωτιά να αχνιστούν 15΄λεπτά. Ανακατεύω 2-3 φορές.
Στη συνέχεια προσθέτω από πάνω μερίδες κοτόπουλου, το ζεστό νερό (να σκεπάζει τον αρακά), κλείνω τη χύτρα και βράζω το φαγητό σε σιγανή φωτιά 20-25΄λεπτά.
Όταν έκανα την δοκιμή βάζοντας κοτόπουλο, γλύφαμε τα δάχτυλά μας.
Δεν πρέπει να έχει πολλά ζουμιά το φαγητό.

Καλή σας όρεξη φίλοι μου
Μαρία

 

 

 

 

Back to top button