Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Κλειστά αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία του Δήμου Άργους Ορεστικού

 

Σήμερα το απόγευμα 25 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένο συνεργείο σε όλα τα διδακτήρια του Δήμου Άργους Ορεστικού, εργασίες απολύμανσης και απεντόμωσης. Για τον λόγο αυτόαύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας δεν θα λειτουργήσουν. 

Ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού με το παρακάτω έγγραφο ενημέρωσε τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Καστοριάς:

Σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμα υγειονομικού ελέγχου και βάσει της υπ’ αριθμ. πρωτ. Γ1 β/Γ.Π/ οίκ. 67887/07-09-2017 εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας προς τους Δήμους, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 το απόγευμα ο Δήμος Άργους Ορεστικού θα προχωρήσει σε απεντόμωση-απολύμανση όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με πιστοποιημένη εταιρεία απεντόμωσης. Ως εκ τούτου όλα τα σχολεία του Δήμου αύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά.

Να σημειώσουμε ότι βάσει των εγκρίσεων των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται σε κάθε περιοδική απεντόμωση-απολύμανση των δημοτικών χώρων αρμοδιότητας του Δήμου μας, οι χώροι αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν με απόλυτη ασφάλεια μετά το πέρας 24 ωρών. Ως εκ τούτου, οι σχολικές μονάδες του Δήμου Άργους Ορεστικού θα είναι απόλυτα ασφαλείς και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, χωρίς κανένα κίνδυνο για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, αφού θα έχει περάσει διάστημα κατά πολύ μεγαλύτερο των 24 ωρών.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων του Δήμου να είναι σε ετοιμότητα σήμερα το απόγευμα για οτιδήποτε χρειαστεί.

Ο Δήμαρχος 

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

Οι εργασίες απεντόμωσης στα σχολεία σκοπεύουν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων υγειονομικής σημασίας όπως, κατσαρίδες, ψύλλοι, κοριοί, κουνούπια, μύγες, τσιμπούρια, η παρουσία των οποίων ενδέχεται να δημιουργήσει εστίες μόλυνσης σε κτήρια και να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγιεινή των χώρων και την εκπαιδευτική διαδικασία γενικότερα.

Η απολύμανση είναι αναγκαία καθώς οι παραπάνω “εχθροί” αποτελούν φορείς ασθενειών που μπορεί να αποβούν επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία. Η απολύμανση κρίνεται σωστό να γίνεται κάθε χρόνο (συνήθως δύο με τρεις φορές, ανάλογα το πρόβλημα).

Για την εξόντωση των “εχθρών” χρησιμοποιούνται ειδικά παρασκευάσματα, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των οποίων τα κύρια χαρακτηριστικά είναι:

α) μεγάλη τοξικότητα για τα έντομα

β) πολύ χαμηλή τοξικότητα για τον άνθρωπο και τα οικόσιτα ζώα (ασφαλή)

ε) μεγάλη διάρκεια δράσης

Πριν γίνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια πρέπει να καθαρίζονται οι χώροι και να απομακρύνονται σκουπίδια, υπολείμματα τροφών, λίπη κ.λ.π. Σε όλους τους χώρους θα πραγματοποιηθεί έλεγχος, κατόπιν συνεννοήσεως με τους Διευθυντές των Σχολείων και σχεδιασμός λήψης απαραίτητων μέτρων. Μετά το τέλος κάθε εφαρμογής πρέπει να χορηγείται το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Και του χρόνου με υγεία

Λεωνίδας Ι.Οικονομίδης

Δάσκαλος

 leconomidis.blogspot.gr

 

 

 

 

One Comment

  1. Θέλει Τολμη και Ελεθυερία να κλείσει κανείς τα σχολεία για να πανε οι μαθητές του Αργους Ορεστιικου ατην εμποροπανηγυρη. Θυμάμαι ο αήμνηστος Κεμπατσόγλου 1981 εκλεισε το Λυκειο προς τιμη της ζωσας παραδοσης. Τωρα ο υιος Κεμπατσογλου τα κλείνια για απεντόμοση. Διαφορα εθους και ήθους και ας περασαν 40 χρονια. Η μνημη ποτέ δεν είναι κοντή. Η εντιμοτης εχει ψηά ποδάρια!! κατα μια λαικη ρήση. Αυτά

Back to top button