Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

Οι πρώτες διώξεις για τις παιδικές χαρές – Δηλώσεις Κεπαπτσόγλου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, με την κατηγορία «της λειτουργίας παράνομων παιδικών χαρών» θα καθίσουν τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 οκτώ αντιδήμαρχοι των τριών δήμων της Καστοριάς. Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας και οι τρεις δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς κατηγορούνται ότι λειτουργούν τις παιδικές χαρές, χωρίς να πληρούν τις προδιαγραφές της Ννομοθεσίας.
Η δίωξη ήταν αυτεπάγγελτη, μετά την προκαταρκτική εξέταση του Αρείου Πάγου για όλους τους δήμους της χώρας, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των παιδικών χαρών, με αφορμή θανατηφόρο περιστατικό παιδιού σε υπαίθριο παιδότοπο της Αθήνας.
Οι τρεις δήμαρχοι της Καστοριάς, αφού δήλωσαν αδυναμία να ανταποκριθούν στις προβλέψεις του Νόμου για τις προδιαγραφές των παιδικών χαρών και στα πρότυπα που αυτός θέτει, ζήτησαν την παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ώστε να δοθεί παράταση εφαρμογής του Νόμου και να μην υπάρξουν ποινικές διώξεις. Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Κεπαπτσόγλου ο ίδιος κλήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας εις βάρος των αντιδημάρχων, στους οποίους έχει εκχωρήσει τις αρμοδιότητες για τις παιδικές χαρές.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

ert.gr

ΦΩΤΟ ΦΟΥΙΤ

 

Back to top button