Καστοριά

Σχεδιασμός δράσεων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς από στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού (φωτογραφίες)

Στόχος η ανάδειξη τόσο των μνημείων όσο και του ιδιαίτερα σημαντικού έργου της Εφορείας

Από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου, μικρό κλιμάκιο του Τμήματός μας ταξίδεψε στην Καστοριά για να συνεργαστεί με τους συναδέλφους της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων πάνω σε ζητήματα σχεδιασμού εκπαιδευτικών δράσεων και χάραξης επικοινωνιακής πολιτικής.

Στη διάρκεια του τριημέρου ξεναγηθήκαμε σε πλήθος διαφορετικών μνημείων και μουσειακών συλλογών. Με αφορμή το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής συζητήσαμε για τις δυνατότητες εκπαιδευτικής – επικοινωνιακής αξιοποίησης του υλικού πολιτισμού και επιχειρήσαμε μια ολιστική προσέγγιση ποικίλων μουσειοπαιδαγωγικών θεμάτων.

Ειδικότερα στο Βυζαντινό Μουσείο αναζητήσαμε τις αφηγήσεις που μπορούν να ξετυλιχθούν με αφετηρία τις βυζαντινές εικόνες και συνδιαμορφώσαμε σχέδιο ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος. Κυρίως όμως βάλαμε τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας εξωστρεφούς πολιτικής, με στόχο την εξασφάλιση κοινωνικών συμμαχιών και την ανάδειξη τόσο των μνημείων όσο και του ιδιαίτερα σημαντικού έργου της Εφορείας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το προσωπικό της ΕΦΑ Καστοριάς για την θερμή υποδοχή, τον ενθουσιασμό και την ουσιαστική συνεργασία του, που συνέβαλαν στο να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη της συστηματικής υποστήριξης του εξωστρεφούς έργου των περιφερειακών υπηρεσιών από το Τμήμα μας.

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων & Επικοινωνίας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

 

 

Back to top button