ΑγροτικάΓούναΚαστοριά

Εντυπώσεις του Γιάννη Μανιάτη από την επίσκεψή του στην Καστοριά

Για τις συναντήσεις του με παραγωγικούς φορείς της Καστοριάς και τις εντυπώσεις του, αναφέρθηκε με αναρτήσεις του στο Facebook o υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, τ. υπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης.

Στη ΓΕΟΚ:
Συνάντηση με το Προεδρείο του Συνεταιρισμού ΓΕΚΟ, μιας μετοχικής οργάνωσης 300 παραγωγών που παράγουν κι εξάγουν 15.000 τόνους μήλων κι άλλων κηπευτικών σε πολλές χώρες του κόσμου. Στην Καστοριά έχουν δημιουργήσει μια καθετοποιημένη παραγωγή και τυποποίηση με ποιοτικά προϊόντα. Η έρευνα και η εισαγωγή για καλλιέργεια κατάλληλου φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού είναι ένα από τα μέσα που ο Συνεταιρισμός πετυχαίνει για την παραγωγή προϊόντων που ζητούν οι καταναλωτές.

Στον Σύνδεσμο “Ο Προφήτης Ηλίας”
Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Γουνοποιών Ελλάδος, που συνεχίζοντας την ισχυρή παράδοση της γουνοποιίας στην περιοχή, μετέτρεψε την παραγωγή γούνας σε ένα ισχυρό εξαγωγικό κλάδο που κατέγραψε σημαντικές εξαγωγικές επιδόσεις (400 εκ € το 2013). Η κρίση δημιούργησε πολλά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν με τη συνεργασία της πολιτείας. Νέες αγορές όπως αυτή της Κίνας, αποτελεί μια εναλλακτική λύση που πρέπει να δουλέψουμε. Οι λύσεις με την Έκθεση Γούνας της Καστοριάς που έλαβε διεθνή πιστοποίηση και τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, είναι μια σημαντική αρχή που πρέπει να ενισχυθεί.

Back to top button