ΓούναΚαστοριά

Στην Αθήνα για σειρά σημαντικών επαφών ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Λεωνίδας Παπαδημητρίου (ρεπορτάζ)

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Παιδείας-Προγραμματικής Ανάδειξης Παλαιάς κ. Λεωνίδας Παπαδημητρίου και από σήμερα και για τις επόμενες τρεις ημέρες θα έχει σειρά επαφών για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό της Καστοριάς. Θα συναντήσει μεταξύ άλλων τον Διευθυντή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης κ. Διονύση Καψάλη, προκειμένου να εξετασθούν δύο αρχεία φωτογραφιών με θέμα την πόλη της Καστοριάς, τα οποία υπόκεινται στο ΕΛΙΑ (Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο).  Το πρώτο αρχείο αφορά φωτογραφίες της Καστοριάς των αρχών του αιώνα και το δεύτερο σειρά φωτογραφιών της δεκαετίας του ’50, κυρίως από το εσωτερικό αρχοντικών, αρκετά εκ των οποίων έχουν καταρρεύσει.

Ο Αντιδήμαρχος θα επισκεφθεί επίσης το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προκειμένου να γίνουν ενέργειες για την ένταξη του «Φεστιβάλ της Αυλής» στα περιφερειακά φεστιβάλ του Υπουργείου, αλλά και για να συναντήσει πιθανόν την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη.

Τέλος πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς για τον σχεδιασμό δημιουργίας του Μουσείου Γούνας, καθώς το Ίδρυμα της τράπεζας χρηματοδοτεί τη δημιουργία μουσείων που σχετίζονται με την παράδοση.

Σ.Κ.

 

 

 

 

Back to top button