Ελλάδα

“Βαθύ λαρύγγι” στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη! Ποιος και πως “έδωσε” τους απαγωγείς

– Άνθρωπος που γνώριζε τους απαγωγείς έδωσε στοιχεία που οδήγησαν στην απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη – “Εγκέφαλος” της απαγωγής ένας 45χρονος με δράση κατά των πλειστηριασμών, λένε οι αστυνομικοί – Ο μεσίτης, ο ιδιοκτήτης νυχτερινών μαγαζιών και η 16χρονη σε ρόλο αγγελιαφόρου – Οι πληροφορίες από το “βαθύ λαρύγγι” και το μεγάλο λάθος με το κινητό που βρέθηκε σε χωράφι

Όπως όλα δείχνουν οι δράστες της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη έκαναν λάθη. Ωστόσο φαίνεται ότι οι αστυνομικοί είχαν αρχικά πληροφορίες από συγκεκριμένο άνθρωπο ο οποίος λειτούργησε ως… “βαθύ λαρύγγι” στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” ένας άνθρωπος που γνώριζα καλά τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη λειτούργησε ως “βαθύ λαρύγγι”. Είναι άνθρωπος με διασυνδέσεις στον χώρο της νύχτας και έδωσε πληροφορίες για τους απαγωγείς. Πληροφορίες για το ποιος είναι ποιος αλλά και για τα σχέδιά τους.

«Έδεσαν» τα πρόσωπα

Ουσιαστικά τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο άνθρωπος αυτός έδωσαν ώθηση στις έρευνες, ενώ έκαναν πιο εύκολη τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων.

Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι άρχισαν να πλησιάζουν πολύ κοντά στους απαγωγής μετά από ένα τυχαίο περιστατικό. Όταν ένας 44χρονος ο οποίος πλέον έχει συλληφθεί έπεσε σε μπλόκο κοντά στο Ρέθυμνο.

Ο άνδρας έχασε την ψυχραιμία του, πέταξε το κινητό του λίγο πριν το μπλόκο. Οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα και τον άφησαν να φύγει. Το κινητό εντοπίστηκε και ο ίδιος μπήκε στο στόχαστρο καθώς ήταν γνωστό ότι οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη χρησιμοποιούσαν καρτοκινητά.

Αμέσως εκτός από τον 44χρονο μπήκαν σε στενή παρακολούθηση όλοι οι χώροι πώλησης καρτοκινητών και καρτών κινητής τηλεφωνίας.

Έτσι οι αστυνομικοί έφτασαν στην 16χρονη κοπέλα η οποία αγόραζε κάρτες και φθηνά κινητά τα οποία χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς. Αμέσως οι αστυνομικοί συνέδεσαν με την υπόθεση και τον πατέρα της, τον 60χρονο μεσίτη ο οποίος βρίσκεται από χθες στα χέρια της αστυνομίας.

Σιγά, σιγά μέσω παρακολουθήσεων άρχισαν να σχηματίζουν τη βασική ομάδα των απαγωγέων. Σε αυτή φάνηκε να συμμετέχουν ένας 44χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινών μαγαζιών, ένας 42χρονος που είχε αναλάβει διάφορες εργασίες για την ομάδα αλλά και ο 43 ιδιοκτήτης της μάνδρας-φυλακή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, μαζί με τον 40χρονο υπάλληλό του με καταγωγή από τα Σκόπια.

Ο «εγκέφαλος»

Με βάση τις πληροφορίες από το “βαθύ λαρύγγι” οι αστυνομικοί άρχισαν να κατανοούν τον τρόπο δράσης και την δομή της ομάδας. Έτσι θεωρούν ότι στην κορυφή, εγκέφαλος, πιθανόττα, της απαγωγής είναι ο 45χρονος που στο παρελθόν είχε απασχολήσει δύο φορές την αστυνομία.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε πρωτοστατήσει σε επεισόδια κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού κατοικίας μιας γυναίκας από το Ρέθυμνο, ενώ παλιότερα είχε συλληφθεί για πυροβολισμούς και μικροεπεισόδια.

Ο 45χρονος μαζί με τον 44χρονο που είχε πετάξει το κινητό τηλέφωνο στη θέα του μπλόκου της αστυνομίας ήταν από τους πρώτους που είχαν στοχοποιηθεί από τους αστυνομικούς για τη συμμετοχή τους στην απαγωγή του επιχειρηματία.

Ως τώρα οι αστυνομικοί έχουν περάσει χειροπέδες σε 12 άτομα. Ανάμεσά τους και σε έναν άνδρα που είχε εμπλακεί και στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και ο οποίος προς το παρόν κρατείται γιατί κατείχε παράνομα όπλα. Φαίνεται, ωστόσο, ότι το κουβάρι ακόμη ξετυλίγεται.

newsit.gr

Back to top button