ΑθλητικάΕλλάδαΚαστοριά

Επέστρεψε με πολλά χαμόγελα η Εθνική από τη Φλόριντα και το Παγκόσμιο (δηλώσεις)

 

Μετά από ένα πολύωρο και κοπιαστικό ταξίδι επέστρεψε από τη Φλόριντα η Εθνική ομάδα κωπηλασίας . Στο Ελ Βενιζέλος παρά την προχωρημένη ώρα την υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Μωυσίδης, ο έφορος Εθνικών ομάδων Βασίλης Πολύμερος καθώς και πολλοί φίλοι συγγενείς και προπονητές.

Λίγο μετά τα μέλη της ομάδας ανάμεσα στα οπποία και το πλήρωμα του τετραπλού που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο  δήλωσαν στα Μέσα Ενημέρωσης :

Σάκης Αθανασιάδης (ομοσπονδιακός προπονητής): Θεωρώ ότι το πρόσημο είναι θετικό . τα παιδιά έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν . Θα θέλαμε κάποιες θέσεις λίγο καλύτερες. Θεωρούμε ότι δεν πήγαν καλά όλες οι κούρσες παρόλα αυτά ένα μετάλλιο είναι ένα μετάλλιο.. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να υποσχεθούμε οτι θα δουλέψουμε με τον ίδιο ζήλο και τα επόμενα χρόνια.

Χρόνης Βλασταρίδης (ομοσπονδιακός προπονητής) : Δεν ξέραμε γιατί ακριβώς πηγαίναμε γιατί αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα ενώ και η βάρκα (του τετραπλού) που βρήκαμε στη Σαρασότα δεν είχε καμία σχέση με τη δική μας . Ξέραμε και γνωρίζαμε ότι ήμασταν καλοί αλλά το πόσο δεν είχαμε σημείο αναφοράς. Στην πρώτη κούρσα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά , έχουν και εμπειρία κι από εκεί και πέρα αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το καλύτερο δυνατό στο τελικό . Το οποίο ήρθε, όχι το καλύτερο αλλά ένα μετάλλιο που μας έκανε χαρούμενους κι εμάς που δώσαμε χαρά σε όλους τους Έλληνες

Λευτέρης Κόνσολας(χάλκινο μετάλλιο): Παρότι ήταν μια ελλιπείς χρονιά λόγω των υποχρεώσεων δυο παιδιών από το πλήρωμα στις σπουδές τους καταφέραμε και είμαστε ανταγωνιστικοί και πήραμε το χάλκινο μετάλλιο. Για το μέλλον άκουσα ότι υπάρχει περίπτωση να καταργηθούν τα ελαφρά βάρη κάτι που μας στενοχωρεί όλους. Εμείς ωστόσο θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλό της Ελλάδας και της κωπηλασίας .

Σπύρος Γιάνναρος (χάλκινο μετάλλιο): Έχουμε μια παράδοση σε αυτή τη βάρκα .Έχουμε βρει το κλειδί να γινόμαστε ένα σώμα και πιστεύω ότι μπορούν να ακολουθήσουν κι άλλα μετάλλια σε αυτή τη βάρκα . Αλλά πλησιάζοντας στο Τόκιο πρέπει να επικεντρωθούμε στο διπλό που θα είναι η βάρκα «κλειδί» για την πρόκριση.

Παναγιώτης Μαγδανής(χάλκινο μετάλλιο): Τα τελευταία χρόνια φέρνουμε συνέχεια επιτυχίες προσπαθούμε για το καλύτερο. Είμαστε ικανοποιημένοι θέλαμε μια θέση στο βάθρο σκεφτόμαστε τη πρώτη όμως και πάλι είμαστε χαρούμενοι γιατί δώσαμε χαρά και στους ομογενείς.

Νίνος Νικολαΐδης (χάλκινο μετάλλιο): Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που κατάφερα αν και μικρός να ανέβω στο βάθρο στη κατηγορία των ανδρών. Ήταν πολύ δύσκολο αλλά αυτό είναι ένα σημάδι για το μέλλον και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Ελλάδα

Μαρία Πέργουλη(11η θέση) : Ήταν ένα πολύ δύσκολο παγκόσμιο πρωτάθλημα . Σταθήκαμε πολύ καλά , το αποτέλεσμα ήταν αυτό που περιμέναμε , κάναμε πολύ καλούς αγώνες και θα συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα.

kopilasia.gr

 

 

Back to top button