Κόσμος

Ένα συγκλονιστικό animation – 10 εξομολογήσεις γυναικών που ζουν με HIV

Το Κέντρο Ζωής και το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros συμπράττουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δημιουργώντας ένα εργαστήριο αυτοέκφρασης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 10 γυναικών που ζουν με τον ΗΙV και το συντονισμό της δημιουργού Έλενας Παυλάκη. Το animation «Με όπλα την αλληλεγγύη και το χαμόγελο», είναι το αποτέλεσμα του τρίτου εφαρμοσμένου εργαστηρίου κινουμένων σχεδίων που διοργανώθηκε μέσα από αυτή τη συνεργασία.

«Πώς το κόλλησα»; «Πώς θα το πω»; «Θα μπορέσω να κάνω παιδί»; είναι μερικές από τις πρώτες ανησυχίες που νιώθουν γυναίκες που μαθαίνουν ότι είναι θετικές στον HIV. Μέσα από το εργαστήριο, οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας ένα πολύ δημιουργικό μέσο όπως το animation, να εκφραστούν, αποτυπώνοντας με άμεσο και ειλικρινή τρόπο τους αρχικούς φόβους και τους προβληματισμους που βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

Στην πορεία του animation, κοιτώντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια ανθρώπων που ζητούν την αισιόδοξη ματιά μας, βλέπουμε πώς ένα υποστηρικτικό και αλληλέγγυο περιβάλλον, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ενδυνάμωσης, μπορούν να κάνουν το φόβο να δώσει τη θέση του στην ελπίδα, τη δύναμη και το χαμόγελο!

Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής προβλήθηκαν στο πλαίσιο του Animasyros 10 το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 27.9-01.10.2017 στη Σύρο, δίνοντας δύναμη στη φωνή των οροθετικών γυναικών. Το Κέντρο Ζωής και το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros θα συνεχίσουν δυναμικά τη συνεργασία τους χρησιμοποιώντας την εκπαίδευση και τη δημιουργική έκφραση ως μέσα για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον HIV και το AIDS και για την καταπολέμηση του στίγματος και των διακρίσεων.

Λίγα λόγια για το Κέντρο Ζωής

Το Κέντρο Ζωής ιδρύθηκε το 1991 και είναι το πρώτο αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο στην Ελλάδα που προσφέρει δωρεάν, μοναδικές υπηρεσίες και προγράμματα (ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, Κέντρο Ημέρας κλπ.), καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους.

Όλα αυτά τα χρόνια, στέκεται στο πλάι όλων όσων το προσεγγίζουν, χάρη στην πολύτιμη προσφορά του μεγάλου δικτύου εθελοντών και του άρτιου επιστημονικού προσωπικού που διαθέτει, χωρίς καμία διάκριση ως προς το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την εθνικότητά των επισκεπτών του.

Πληροφορίες: /

Λίγα λόγια για το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων για παιδιά και ενήλικες διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2008 στη Σύρο των Κυκλάδων. Περιλαμβάνει προβολές ταινιών ανιμέισον από όλο τον κόσμο, εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, ενήλικες, ΑμεΑ και άτομα Τρίτης Ηλικίας καθώς και μια επαγγελματική Αγορά. Το Αnimasyros έχει αναδειχθεί στα 20 σημαντικότερα Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων σε όλο τον κόσμο.

koutipandoras.gr

Back to top button