Δωρεάν σχολικά γεύματα για εκατοντάδες μαθητές του νομού Καστοριάς (μενού)

 

Το πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα» του Υπουργού Παιδείας και στον νομό Καστοριάς και συγκεκριμένα σε πρώτη φάση σε 15 δημοτικά σχολεία του νομού

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές του σχολείου (ακόμη και αν δεν παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα).

Εφεξής, για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, η ώρα της σίτισης διαρκεί από 13.20- 13.45, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο Για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, η ώρα σίτισης-χαλάρωσης λήγει στις 14.00.

Οι στόχοι του προγράμματος «Σχολικά γεύματα» είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής, ώστε να επιτευχθούν:
• η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού και
• η βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Στον νομό Καστοριάς το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στα δημοτικά σχολεία:

1ο, 2ο, 3ο, 6ο και 7ο Καστοριάς, 1ο και 2ο Μανιάκων, Μεσοποταμίας, Μαυροχωρίου, Πολυκάρπης, Κολοκυνθούς, Κορησού, Τοιχιού, Νέου Οικισμού, Χιλιοδένδρου

 

Ενδεικτικά, ένα μηνιαίο μενού που ακολουθείται σε άλλον νομό

 

 

 

 

 

1 σχόλιο

  1. Πίσω απο τα φαινόμενα- σχολικά γεύματα κρυβεται η απόλυτη εξαθλιωσης της καστοριανής οικογένειας. Γυρίζουμε στον 19 αιώνα. Θλιψη κα μόνο θλίψη και καπου στο βάθος κρυμμένη η ελπίδα. Οι γενιες που θα ακολουθήσουν να σηκώσουν τα βάρη του δεν βαριέσε. Καστοριανοί αλληλεγγύη και μονο αλληλεγγύη, κανένας μαθητης μακρια απο το σχολείο.

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.