ΕκδηλώσειςΚαστοριά

“Η πόλη τιμά, η πόλη θυμάται”: Εκδήλωση από τον Προοδευτικό Σύλλογος

Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς : Σας προσκαλούμε στην λαογραφική εκδήλωση “Η πόλη τιμά, η πόλη θυμάται” στην αίθουσα της Ε.ΔΗ.ΚΑ στην περιοχή Χλόη, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 5:30, όπου μέσα από μια αφηγηματική ταινία, με καστοριανή ντοπιολαλιά, θα ζήσουμε καθημερινές οικογενειακές στιγμές μιας οικογένειας την περίοδο της απελευθέρωσης και θα τιμήσουμε την μνήμη της λαογράφου και ποιήτριας της πόλης μας Ιφιγένειας Διδασκάλου που διέδωσε τα ήθη και έθιμα του τόπου μας σε όλη την Ελλάδα.
Σας περιμένουμε

One Comment

  1. Ο πραγματικός κύριος ή η πραγματική κυρία δεν έχει ανάγκη – αλίμονο αν την είχαν – να τον αποκαλούν ” κύριο ” ή ” κυρία ” .
    Το ” κύριος – α ” το αποδεικνύουν κάθε λεπτό με τη στάση τους και την συμπεριφορά τους .

    Όποιος δε επιδιώκει να ενταχθεί σε κοινωνικά σχήματα, που χρησιμοποιούν σαν προσδιοριστικό τους στοιχείο το : ” κυρία -ος ” , εγείρει υποψίες ότι πάσχει μάλλον από έλλειψη …….. ” …κυριότητας ” ….

    Για όνομα του Θεού ! Αλλάξτε το : ” κυριών ” με το : ” γυναικών ” ( το όνομα και την ουσία του ονόματος ” γυναίκα ” σας τον έδωσε η φύση και ο Θεός και κανείς δεν μπορεί να σας το στερήσει ,εκτός και αν……. αλλάξει κανείς φύλο-που είναι και επίκαιρο…. ) : ” Π.Σ.Κυριών Καστοριάς ” με το : ” Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Καστοριάς ” .
    Με μια τέτοια ενέργεια θα τιμήσετε όχι μόνο τον εαυτό σας , αλλά – και προ παντός – την πρόοδο και θα….. πάψουν και να τρίζουν τα κόκαλα της Βιρτζίνιας Γούλφ στη μακρινή Αγγλία ….

Back to top button