Καστοριά – Συνταγή: Πανακότα

 

Εύκολη πανακότα από τη Μαρία

ΥΛΙΚΑ
600 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
130 κρ. γάλακτος
100 γραμ ξυνόγαλο
120 γραμ μέλι
10 γραμ. ζελατίνη
1 βανίλια
ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζω την ζελατίνη σε χλιαρό νερό.
Τοποθετώ όλα τα υλικά, εκτός το γιαούρτι, στην κατσαρόλα και ζεσταίνω τα υλικά, να φτάσουν σε σημείο βρασμού. Στη συνέχεια προσθέτω την μουλιασμένη ζελατίνη και ανακατεύω να διαλυθεί.
Αποσύρω από την φωτιά την κατσαρόλα και την σκεπάζω για 10΄λεπτά.
Σουρώνω την κρέμα με την σήτα, και την βάζω στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι να χτυπηθούν.
Αδειάζω το υλικό σε ποτήρια ή μπολ και τα βάζω στο ψυγείο να κρυώσουν.
Τα σερβίρω με καβουρδισμένα αμύγδαλα ή γλυκό του κουταλιού ή με ψιλοκομμένα φρούτα.

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

 

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η κάθε Κυριακή που περνάει,είναι για μας ένα σκαλοπάτι,που πρέπει να το ανεβούμε,αν θέλουμε να φτάσουμε εκεί,που μας περιμένει ο Χριστός.
Καμιά ημέρα δεν μας δίνει ο Θεός άσκοπα και τυχαία.Πολύ περισσότερο την Κυριακή.
Και στον καθένα μας ο Θεός δίνει τόσες Κυριακές,όσες του χρειάζονται για να αναστηθεί και να φτάσει κοντά Του.
Και γι’ αυτό οι κανόνες της Εκκλησίας επιβάλλουν αυστηρά επιτίμια σε εκείνους που δεν πηγαίνουν την Κυριακή στην Εκκλησία.Γιατί είναι ένα σκαλάκι στην σκάλα,που μας ανεβάζει για να μας φέρει κοντά στον Χριστό.

 

 

shares