Καστοριά

Καστοριά: Οδηγίες για την έξαρση της ιλαράς και τον εμβολιασμό

Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού Τουρισμού του Δήμου Καστοριάς σύμφωνα με το αριθ.πρωτ. ΓΙα/Γ.Π.οικ.71220/21-09-2017 σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Επιδημική Έξαρση Ιλαράς – Εμβολιασμός» και με αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης ΑΔΑ: Ω893465ΦΥΟ-8ΘΝ ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου ότι:

Με αφορμή την επιδημική έξαρση ιλαράς σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, και πρόσφατα στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει:

  • Τον άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά (με τη μορφή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς ή μικτού εμβολίου MMR).
  • Τη διενέργεια την 1ης δόσης του εμβολίου MMR στην ηλικία των 12 μηνών και τη διενέργεια της 2ης δόσης τρεις (3) μήνες μετά την 1η δόσης ή -εφόσον έχει παρέλθει το διάστημα αυτό- το ταχύτερο δυνατόν. Σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, η 2η δόση μπορεί να γίνει με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων από την 1η. Οι συστάσεις αυτές ισχύουν για όσο διάστημα η επιδημική έξαρση ιλαράς είναι σε εξέλιξη και μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση της Επιτροπή.

Τα άτομα τα οποία επιθυμούν να εμβολιαστούν μπορούν να προσέρχονται στο ανωτέρω τμήμα του Δήμου Καστοριάς, στο ισόγειο της Αντιπεριφέρειας γραφείο 2 και αφού έχουν στην κατοχή τους το αντίστοιχο εμβόλιο.

Πληροφορίες: κα Καρκαρέτσου Βικτωρία & Σιαραφέρα Αλεξάνδρα, τηλ. 2467350264 – 2467350232

 

 

 

Back to top button